Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Prăjitura cu pișcoturi și mousse de ciocolată se face rapid și fără mari bătăi de cap.
Ingrediente:
36 pișcoturi pentru șampanie
pentru mousse:
100 grame de ciocolată neagră
250 grame de mascarpone
400 grame de smântână cu 20% grăsime
o lingură cu rom (sau esență de rom - 1 linguriță)
50 grame de zahăr pudră (sau după preferințe)
5 grame de gelatină
25 ml de apă rece
pentru însiropat:
400 ml de cafea îndulcită sau nu (după preferințe)
pentru frișcă:
200 ml de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
pentru decor:
3-4 cuburi de ciocolată rasă
Mod de preparare:
Prepară crema: Rupe ciocolata bucăți și apoi toarnă peste ea 100 ml de smântână. Dă deoparte și lasă 5-6 minute ca să se tempereze, după care amestecă foarte bine totul. Pune brânza mascarpone într-un vas, adaugă zahărul și mixează până la omogenizare. Adaugă restul de 300 ml de smântână. Mixează până la omogenizare. Combină treptat crema de ciocolată cu cea de mascarpone. Temperaturile celor două compoziții ar trebui să fie identice. Adaugă o lingură de cremă de ciocolata, amestecă bine, apoi mai pune încă 1-2 linguri și tot așa până omogenizezi bine cele două compoziții.
Într-o crăticioară/vas pune gelatina și adaugă 25 de ml de apă. Dă deoparte și lasă să se hidrateze pentru 10 minute. Între timp, trece fiecare pișcot prin cafea și apoi așază-l pe fundul tăvii până formezi un rând de pișcoturi însiropate. După ce gelatina s-a hidratat, topește-o pe baie de aburi sau, eventual, în cuptorul cu microunde. Adaugă gelatina topită în crema de ciocolată procedând la fel ca atunci când ai combinat cele două creme între ele, adică treptat. Toarnă crema peste pișcoturi, după care mai formezi un rând de pișcoturi însiropate și le așezi peste cremă. Bate frișca, după care pune-o peste ultimul strat de pișcoturi. Nivelează și apoi rade cuburile de ciocolată peste. Bagă la rece până a doua zi.
Citește și 6 sfaturi pentru clătite perfecte: delicioase și pufoase. Rețeta bunicii
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.