Prediabetul crește riscul de boli cardiovasculare și deces

Florina Pop |
Data publicării:
Diabet
Diabet

Analiza a 129 de studii arată că există o asociere strânsă între prediabet și riscul de boli cardiovasculare.

Cercetători de la Universitatea Southern Medical, China, au analizat 129 de studii privind asocierile dintre prediabet și riscul de boli cardiovasculare și decesul din orice cauză la oamenii care au un istoric de boli cardiace, dar și la cei care nu au. Această analiza a însumat peste 10 milioane de persoane, iar printre factorii luați în considerare amintim: sexul, etnia și stilul de viață. Concluziile acestora susțin că screeningul și gestionarea corectă a prediabetului pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare la persoanele care sunt altfel sănătoase (cunoscute sub numele de prevenție primară), precum și la cele cu probleme cardiace existente (cunoscute sub numele de prevenție secundară), arată un comunicat al jurnalului BMJ.

Rezultatele mai arată că prediabetul a fost asociat cu un risc crescut cu 13% de mortalitate din toate cauzele și cu un risc crescut cu 15% de boli cardiovasculare, pe o perioadă de urmărire medie de aproximativ 10 ani. La cei cu antecedente de boli de inimă, prediabetul a fost asociat cu un risc crescut cu 36% de mortalitate și un risc crescut cu 37% de boli cardiovasculare, într-un timp mediu de urmărire de circa 3 ani.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel