PREGABALINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

PREGABALINUM - prospect. Acțiune: anticonvulsivant, analgezic; se leagă de o subunitate a canalelor de calciu voltaj-dependente de la nivel SNC.

PREGABALINUM - prospect

Denumire comercială: LYRICA,PREGABALIN, PREGABALINA, PREGAMID, PREGLENIX

Forma: capsule

Indicații: durere neuropată periferică la adulţi. Adjuvant în caz de convulsii  parţiale, cu sau fără generalizare secundară. Tratamentul tulburării anxioase generalizate (TAG) la adulţi.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție: Unii pacienţi diabetici care au câstigat în greutate în timpul tratamentului cu pregabalin pot necesita ajustarea medicaţiei hipoglicemiante. Tratamentul cu pregabalin s-a asociat cu ameţeală şi somnolenţă, care pot creşte incidenţa leziunilor accidentale (căderi) la populaţia vârstnică. După întreruperea tratamentul de lungă sau scurtă durată cu pregabalin, la unii pacienţi s-au observat simptome desevraj. S-au menţionat următoarele evenimente: insomnie, cefalee, greaţă, diaree, sindrom gripal, nervozitate, depresie, durere, transpiraţii şi ameţeli. La începutul tratamentul, pacientul trebuie avertizat despre acestea.

Reacții adverse: Ameţeală, somnolenţă, creşterea apetitului, euforie, confuzie, iritabilitate, vedere înceţoşată, diplopie, constipaţie, vomă, neutropenie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel