Primul lucru pe care ar trebui să-l facem când avem câteva kilograme în plus. Recomandarea dr Mihaela Bilic

Adisa Codruț / 16 aug 2021 / 21:09

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune de la ce alimente să ne abținemcând avem mai multe kilograme decât ar trebui.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că ar fi bine ca persoanele care au mai multe kilograme decât ar trebui să se abțină de la anumite alimente.

”Primul lucru pe care trebui să îl organizăm când avem kilograme în plus este prezența zahărului. Zahărul se duce în ficat și ficatul știe să facă din el efectiv grăsime, fructoza din zahăr nu poate fi consumată prin mișcare și atunci zahărul e principalul nostru dușman care ne schimbă metabolismul și ne face să acumulăm grăsime. Atenție, când zic zahăr, zic fructe în exces, zahăr ca atare și alcool. (...) Oricine care mănâncă mai mult făinos de o porție cât palma și nu face mișcare, nu are cum să nu se îngrașe. Iar făinoasele înseamnă și pâine neagră sau din cereale integrale care are la fel de multe calorii ca cea albă”, a afirmat dr Mihaela Bilic.

Potrivit specialistului citat, cei mai buni aliați în cura de slăbire sunt proteinele, adică pește, carne, ouă, potrivit RTV.

Pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme, Cori Grămescu subliniază că nu e destul să mâncăm alimente sănătoase, ci ar fi bine să fim atenți și la cum le gătim.

”Nu e suficient doar să mâncăm ingrediente care, fiecare luate în parte, sunt sănătoase, ci trebuie să fim atenți și la modul cum sunt gătite respectivele alimente. Atunci când ne dorim să pierdem câteva kilograme trebuie să alegem alimente care sunt cât mai simplu pregătite și cât mai ușor de tranșat ingredientele. Cu alte cuvinte, să ne ferim de preparate care conțin tot felul de sosuri sau ingrediente pe care nu le vedem cu ușurință. Apoi, e important să nu bem caloriile. Smoothie-urile, ciorbele și sucurile sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Nu în ultimul rând, să fim atenți la cantitatea de ulei adăugată la gătire și la modul în care preparăm alimentele. Ar trebui să prioritizăm gătirea prin înăbușire sau la cuptor ori airfryer, la temperaturi moderate. Uneori alegem anumite preparate care par a fi cele mai bune opțiuni pentru a ajunge la greutatea dorită, însă de cele mai multe ori acestea nu fac altceva decât să ne aducă kilograme în plus”, scrie Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy