Probleme ale pielii în timpul verii. Modalităţi de prevenire

Rodica Mitu |
Data publicării:
Probleme ale pielii în timpul verii. Modalităţi de prevenire
Probleme ale pielii în timpul verii. Modalităţi de prevenire

O erupție cutanată sau o senzație de mâncărimi din cauza pielii arse la soare vă poate strica vacanța de vară. Puteți avea însă zile de vară fără griji și fără probleme, învățând cum să preveniți aceste probleme ale pielii.

Piele uscată

Este foarte important să folosești o cremă cu factor de protecție. Nu numai că vei preveni arsurile atunci când soarele este prea puternic, dar vei împiedica și uscarea pielii. Atenție, apa nu face altceva decât să spele stratul de sebum, lăsând pielea și mai uscată. Cea mai bună modalitate de hidratare este să folosești o cremă sau loțiune nutritivă în mod frecvent, dar mai ales după ce faci duș.

Dermatita de contact

Dermatita de contact se referă la orice tip de afecţiune provocată de contactul cu plante şi produse alergenice, riscul fiind mai crescut când mergeţi în vacanţe. Această afecţiune provoacă mâncărimi, înroşirea şi cojirea pielii. În cazuri mai grave, poate duce și la inflamaţii. Dacă dermatita este mai gravă, medicul va prescrie medicamentele necesare.

Alergie la soare

Puteți dezvolta o reacție alergică la nivelul pielii când vă aflați la soare dacă luați anumite medicamente sau aveți o sensibilitate la soare. Sensibilitatea la soare se manifestă prin mâncărime, roșeață, vezicule pline cu lichid. Simptomele apar în special pe zonele care sunt mai expuse la soare, precum faţa, mâinile și antebraţele. O persoană devine suspectă de fotosensibilitate atunci când erupţiile cutanate apar numai în zonele expuse la soare. Această problemă poate să fie tratată de medicul dermatolog, în funcţie de fiecare caz în parte. Sensibilitatea la soare reprezintă o problemă destul de frecventă, iar vara ea se agravează.

Arsuri soare

Arsurile solare pot distruge distracția de vară și crește riscul apariției cancerului de piele. Iată ce puteți face pentru a preveni pielea arsă:

- Căutați umbra;
- Purtați o pălărie mare, ochelari de soare, mâneci lungi și pantaloni când este posibil;
- Aplicați protecție solară cu spectru larg și rezistență la apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel