Probleme cu alimentarea de citostatice la Institutul Oncologic București. Ministrul Sănătății cere explicații

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Ioana Mihaila. Foto: Facebook
Ioana Mihaila. Foto: Facebook

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut joi, 22 aprilie, un raport conducerii Institutului Oncologic din București privind aprovizionarea cu citostatice. Un raport similar a fost cerut și reprezentanților direcțiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că din datele pe care le au  la Institutul oncologic București există discontinuități de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice și alte 3 medicamente adjuvante necesare efectuării tratamentului pacienţilor care suferă de cancer. ”Această situație se datorează unei defectuoase organizări a procedurilor de achiziții centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare și pentru care nu au fost încheiate acorduri-cadru”, se precizează într-un comunicat oficial.

Potrivit sursei citate, echipa de conducere a Institutului Oncologic București a luat deja măsuri pentru asigurarea tratamentului necesar pacienților și a informat Ministerul Sănătății că astăzi, a fost finalizată, în regim de urgență, o procedură de negociere pentru medicația lipsă. Începând de săptămâna viitoare produsele vor fi disponibile.

 “Am solicitat echipei de conducere a institutului să demareze o verificare internă a modului în care au fost organizate procedurile de achiziție. Le-am cerut să demareze urgent procedurile legale pentru încheierea acordurilor cadru, astfel încât aceste situații să nu mai apară în viitor și pacienții să beneficieze, la timp, de medicația necesară pentru asigurarea tratamentului, conform protocoalelor terapeutice”, a afirmat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, în comunicat.

Situații similare nu s-au raportat la alte unități medicale, se mai arată în informarea oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel