Proteina care ar oferi un posibil tratament pentru durerile cronice

Adisa Codruț |
Data publicării:
Durere
Durere

O proteină ar juca un rol esențial în tratamentul durerilor cronice, susțin cercetători de la Școala Icahn de la Mount Sinai.

Proteina, dureri cronice. O proteină numită RGS4 (Regulator de semnalizare a proteinelor G 4) joacă un rol important în menținerea stărilor de durere pe termen lung și poate servi drept o nouă țintă promițătoare pentru tratamentul afecțiunilor cronice. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Școala Icahn de Medicină de la Mount Sinai.

Studiul acestora ar ajuta medicii să oprească durerea acută să progreseze în durere cronică, o afecțiune la care se adaugă o serie de simptome debilitante, de la deficite senzoriale la depresie și pierderea motivației. Trecerea de la durerea acută la cea cronică (patologică) este însoțită de numeroase adaptări la nivelul celulelor imune, gliale și neuronale, multe dintre acestea încă nu sunt bine înțelese. Iar medicamentele în acest sens au o eficacitate redusă și pot crea dependență.

"Cercetările noastre dezvăluie faptul că acțiunile RGS4 contribuie la trecerea de la durerea acută și sub-acută la stările de durere patologică și la menținerea durerii. (...)Deoarece stările de durere cronică afectează numeroase procese neurochimice și medicamentele cu o singură țintă sunt puțin probabil să funcționeze, este interesant să fi descoperit o proteină multifuncțională care poate fi vizată să perturbe menținerea durerii", spune Venetia Zachariou, doctorand, profesor în Departamentul de neuroștiință al familiei Nash, Departamentul de Științe Farmacologice și Institutul de creier Friedman de la Școala de Medicină Icahn de la Muntele Sinai, potrivit medicalxpress.

Proteina, dureri cronice. Teste pe rozătoare

RGS4 este o proteină multifuncțională exprimată pe scară largă în circuitele creierului care procesează durerea, starea de spirit și motivația patologică. În urma acestui, cercetătorii au observat că RGS4 joacă un rol important în menținerea stărilor de durere, indiferent dacă cauza durerii a fost vătămarea nervoasă sau inflamația.

Echipa de cercetare a folosit șoareci modificați genetic pentru a înțelege rolul RGS4 în inducerea, intensitatea și menținerea simptomelor durerii cronice. Ei au descoperit că, deși inactivarea genetică a RGS4 nu afectează durerea acută sau inducerea durerii cronice, ea promovează recuperarea din simptomele de hipersensibilitate senzorială în modele preclinice de leziuni ale nervilor periferici, neuropatie indusă de chimioterapie și inflamații periferice. Șoarecii lipsiți de RGS4 au dezvoltat toate simptomele preconizate ale leziunii nervoase, dar s-au recuperat în 3 săptămâni.

Laboratorul cercetează în continuare acțiunile RGS4 în măduva spinării și în zonele de reglare a dispoziției creierului pentru a înțelege mai bine mecanismul prin care această proteină afectează simptomele durerii afective și senzoriale.

Cercetarea va fi publicată în forma de tipar, pe 16 octombrie, în The Journal of Neuroscience. Poate fi consultată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel