Pune un pliculeț de ceai în mașina de spălat. Efectul uimitor pe care-l vei vedea pe haine, în special pe cele negre

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune un pliculeț de ceai în mașina de spălat. Doar gospodinele cu experiență fac asta. Foto: Freepick @freepik
Pune un pliculeț de ceai în mașina de spălat. Doar gospodinele cu experiență fac asta. Foto: Freepick @freepik

Pune un pliculeț de ceai în mașina de spălat și vei scăpa de o problemă cu care se confruntă majoritatea gospodinelor.

Nimeni nu poate nega faptul că hainele negre sunt elegante și frumoase. Majoritatea femeilor le îmbracă pentru a arăta mai suple. În plus, culoarea neagră luminează tenul. Dar dacă vrei să porți des haine închise la culoare, acestea își pierd din toată strălucirea și culoarea la spălare. Din fericire, există o modalitate eficientă de a restabili întreaga intensitate a negrului.

Cum să restabilești culoarea neagră la intensitatea sa maximă? Cum să îndepărtezi scamele de pe hainele negre?

Aspiratorul miroase urât? Iată un truc ingenios care va rezolva problema

La fel ca hainele albe, hainele întunecate merită toată atenția noastră. La cea mai mică eroare de spălare, rochia, cămașa sau pantalonii se pot deteriora și devin gri. Deci, dacă ai câteva piese preferate, care încep să-și piardă culoarea, nu intra în panică. Datorită unui singur produs, fibrele țesăturilor  pot fi păstrate.

În timp, hainele închise la culoare își schimbă nuanța. Desigur, alegerea temperaturii potrivite și a programului de spălare este cheia pentru prelungirea duratei de viață a acestora. De aceea, aceste gesturi trebuie să fie însoțite de produsele potrivite pentru a preveni spălarea hainelor negre în mașină. Ca atare, unele gospodine folosesc ceaiul pentru a păstrarea culoarea neagră a hainelor.

Proprietățile ceaiului pentru îngrijirea hainelor închise la culoare

De obicei, dimineața sau în timpul zilei bei ceai negru? Acest produs care îți sporește energia poate face bine și hainelor negre. Când vine vorba despre îngrijirea hainelor, ceaiul este, adesea, folosit pentru proprietățile sale de catifelare, dar, mai ales, pentru efectele sale uimitoare asupra hainelor închise la culoare.

Ceaiul este bogat în taninuri, ceea ce îi permite să sporească culoarea hainelor întunecate și să le protejează împotriva posibilelor decolorări. Și asta nu este tot: ceaiul este un antifungic natural, care protejează hainele de mucegai și bacterii. Dacă îl vei folosi, hainele negre vor fi curate, sănătoase și pline de viață!

Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor cu această pastă. Ai nevoie de 3 ingrediente și e gata în 5 minute

Ca regulă generală, mașinile de spălat moderne sunt concepute pentru a oferi cicluri de spălare care se adaptează la materiale și culori. Pentru hainele întunecate sau negre, un ciclu scurt de 30°C este cel mai potrivit. Atenție, nu amesteca culorile. De asemenea, usucă hainele la aer!

Acum că ai înțeles tehnica corectă, să vorbim despre trucul testat  în timp pentru îngrijirea hainelor închise la culoare. Ace sta constă în folosirea plicurilor de ceai înainte de a pune hainele în mașina de spălat.

Într-un lighean cu apă fierbinte, adaugă unul sau două pliculețe de ceai negru și o cană de oțet de cidru. Scufundă hainele întunecate în lighean și lasă-le să stea două ore. Ulterior, spală  hainele ca de obicei. Vei vedea, că hainele negre își redobândesc repede aspectul.

Pune un cățel de usturoi în toaletă înainte de a merge la culcare. Trucul pe care nu-l vei regreta

Cauți alte soluții pentru a-ți păstra hainele negre frumoase? Nu mai căuta! O gamă de produse naturale și accesibile pot menține culoarea neagră a hainelor.

Cum să reînvii culoarea neagră cu bicarbonat de sodiu? Acest produs ecologic și economic este foarte eficient în curățarea hainelor și  revigorarea culorilor acesteia.  

Într-un lighean sau un recipient mare, amestecă o cană de bicarbonat de sodiu cu un litru de apă fierbinte. Lasă hainele să se înmoaie timp de o oră. Apoi scoate hainele din lighean și puni-le direct în tamburul mașinii de spălat sau spală-le manual. Bicarbonatul de sodiu și-a făcut efectul. Cămașa ta preferată va fi mereu  frumoasă!

Un alt truc esențial pentru a păstra nuanța neagră a hainelor constă în folosirea cafelei. Da, ai citit corect! Această băutură energizantă stimulează și fibrele din hainele negre.

Tot ce trebuie să faci este să torni o ceașcă de cafea în compartimentul de balsam al mașinii de spălat rufe, atunci când le clătești. Dacă nu vrei ca mirosul de cafea să rămână pe haine, nu ezita să le mai clătești o dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel