Urmărește dezbaterea live

Aspiratorul miroase urât? Iată un truc ingenios care va rezolva problema

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Aspiratorul - Foto: Freepick @gpointstudio
Aspiratorul - Foto: Freepick @gpointstudio

Aspiratorul miroase urât și nu mai știi ce produse să folosești pentru a scăpa de problemă? În acest articol, îți prezentăm trucul care îți vine în ajutor.

Oricât de practic este, aspiratorul nu este imun la anumite inconveniente precum mirosurile neplăcute. Din cauza murdăriei pe care o acumulează în sac, aspiratorul poate degaja un miros neplăcut.

Dar nu te panica. Iată o soluție care te va uimi. Metoda pe care o împărtășim cu tine rezolvă problema în cel mai scurt timp. Descoperă trucul genial pentru a avea un aspirator curat, care miroase bine.

Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor cu această pastă. Ai nevoie de 3 ingrediente și e gata în 5 minute

Motivele din spatele unui aspirator urât mirositoare sunt multe și, de obicei, sunt explicate prin câțiva factori, cum ar fi:

- acumularea de murdărie, bacterii și praf în interiorul sacului, a filtrului și a furtunului,

- părul  de animale sau reziduurile din bucătărie pot contribui la formarea mirosurilor neplăcute,

- în interiorul aspiratorului poate apărea mucegai, mai ales când aspiri un covor umed,

- lipsa întreținerii regulate.

Utilizează un odorizant natural pentru a elimina mirosurile neplăcute din aspirator. 

Când vine vorba despre absorbția mirosurilor, ve gândim la o pudră universală ecologică, mai exact la bicarbonatul de sodiu! Pentru a neutraliza mirosurile enervante, acest ingredient este, pe bună dreptate, una dintre vedetele odorizantelor naturale. În cele mai multe cazuri, este un absorbant foarte eficient de mirosuri.

Odată aspirat, bicarbonatul de sodiu va lupta împotriva germenilor și microbilor prezenți în interior și  va fi doar o chestiune de timp până când mirosurile neplăcute vor dispărea.

Pune oțet alb în mașina de spălat. Motivele geniale dezvăluite de gospodine

Iată ce trebuie să faci?

Pur și simplu întinde un pahar de bicarbonat de sodiu pe o podea curată. Pornește aspiratorul și adună toată pulberea așa cu o faci cu praful.

Se lasă să acționeze câteva ore sau chiar peste noapte. A doua zi, mirosurile neplăcute ale aspiratorului vor fi doar o amintire proastă! Tehnica este eficientă și împotriva mucegaiului,  deoarece bicarbonatul acționează foarte bine și împotriva ciupercilor.

Reține însă că există și situații în care bicarbonatul de sodiu nu va funcționa. Dacă, de exemplu, aspiratorul este complet înfundat, atunci va trebui să te gândești la alte abordări. Trebuie doar să vezi dacă problema este țeava înfundată sau  perie deosebit de murdară.

Amestecă detergent de vase cu pastă de dinți: trucul magic al gospodinelor cu experiență

Scoate furtunul sau tubul de aspirație. Umple un lighean cu apă rece, în care trebuie să pui o lingură de lichid pentru rufe. Înmoaie furtunul în acest lichid.

Alternativ, poți înlocui detergentul lichid cu oțet alb sau zeamă de lămâie. Se lasă să acționeze aproximativ 2 ore. Clătește  cu apă rece. Lasă furtunul să se usuce toată ziua sau peste noapte.

Dacă dispozitiv are un filtru, acesta trebuie îndepărtat și clătit cu apă fierbinte înainte de a fi lăsat să se usuce la aer. 

Desigur, nu uita nici de peria aspiratorului care este expusă direct murdăriei. În afară de curățarea regulată, poți face un amestec  de apă și oțet alb, în care vei spăla peria.  

Cum se parfumează aspiratorul?

Aspiratorul tău este în sfârșit curat și vrei să miroasă bine?  

Parfumează aspiratorul cu uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale nu sunt doar un capriciu olfactiv, ci sunt excelente și împotriva mucegaiului, în special uleiul de cimbru și cel de lămâie.

Diluează 30 de picături de ulei esențial într-un 1 litru de apă. Toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Adaugă și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Pulverizează interiorul sacului aspiratorului cu acest lichid. Dacă ai un aspirator fără sac, pulverizează coșul. Adoptând aceste obiceiuri bune, nu doar că vei parfuma aspiratorul, dar îi vei crește și durata de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel