Radu Gănescu, COPAC: Spitalul Colentina, blocat pentru 77 de pacienți! Pacienții cronici, lăsați pe drumuri

Dana Lascu |
Data publicării:
Maștile de protecție
Maștile de protecție

Președintele COPAC, Radu Gănescu, atrage atenția că nu este normal ca Spitalul Colentina, care are peste 1.200 de paturi să fie ținut gol, pacienții cronici fiind plimbați pe la alte spitale, doar pentru 77 de pacienți cu  COVID-19. 

„Situația pacienților La Spitalul Clinic Colentina este neschimbată față de ieri, există în continuare un număr de 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care șapte se află la Terapie Intensivă (ATI), iar 21 sunt pacienți asimptomatici, care așteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific. Dintre aceștia, 11 persoane au o perioadă de așteptare în spital care depășește 10 zile, iar 8 asimptomatici așteaptă negativarea testelor de mai mult de 21 de zile. Ce mai lungă perioadă de așteptare, în acest moment, este de 48 de zile”, atrage atenția Radu Gănescu, președintele COPAC, pe pagina sa de Facebook. 

Spitalul Clinic Colentina a fost desemnată în martie unitate sanitară suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, deși nu are în structura sa o secție de boli infecțioase. De atunci, toate cele 9 pavilioane ale Spitalului au fost golite, și mii de pacienți cronici care se tratau aici au fost lăsați de izbeliște. 

DC Medical a relatat despre situația particulară a circa 200 de pacienți cu distonie, o afecțiune neurologică rară, care trebuie să-și facă la un anumit interval o injecție care oprește avansarea bolii, și care au fost lăsați fără tratamentul care le este DECONTAT de stat, atunci când Colentina s-a închis. 

Citiți aici materialul: 

De asemenea, vineri, angajații de la Spitalul Colentina au lansat o petiție prin care cer autorităților să nu mai țină blocată uriașa instituție medicală pentru câțiva pacienți cu COVID și să lase pacienții cronici să aibă acces la serviciile de specialitate. Peste 20.000 de pacienți erau tratați lunar aici. Acum mai sunt doar circa 100.

Citiți aici petiția personalului medical din Spitalul  Colentina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel