Raed Arafat: spitalele nu sunt făcute ca să fie cost-eficiente, ca fabricile

DCMedical Team |
Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Șeful DSU, Read Arafat, a declarat că spitalele nu trebuie văzute precum fabricile când vine vorba de eficiență și costuri. 

Șeful DSU, Raed Arafat, a apreciat că spitalele, care nu trebuie văzute asemeni fabricilor, ”trebuie să fie pregătite pentru orice situație anormală”.

”Dacă am învăţat ceva din această pandemie, este că spitalele nu pot fi tratate cum le-am tratat până acum, ca entităţi în care trebuie să ai, să fie gradul de ocupare să fie 90 şi ceva la sută, atunci spitalul e perfect. Uite, gradul de ocupare de 90% înseamnă că dacă ai un dezastru nu mai ai unde să pui bolnavii. Germania de ce s-a descurcat bine? Are cel mai mare număr de paturi de acut pe cap de locuitor din Europa. (...) Şi în condiţiile unui dezastru au găsit o flexibilitate mai mare la ei decât au găsit alte ţări.

(...) Noi trebuie să ne gândim la un aspect foarte clar: spitalele nu sunt ca să fie făcute cost-eficiente, ca fabricile. Spitalele trebuie să fie considerate ca entităţi de infrastructură critică, care trebuie să fie funcţionale, trebuie să aibă rezervă, trebuie să aibă rezervă de resursă umană, rezervă de spaţiu şi să fie pregătite pentru orice situaţie neaşteptată, orice situaţie anormală. Spitalele nu sunt numai pentru cazurile de zi cu zi, spitalele sunt şi pentru ce se întâmplă astăzi, în pandemie”, este de părere Raed Arafat, potrivit B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel