Raed Arafat: un lockdown total are un efect mai rapid pivind limitarea răspândirii COVID, dar un impact economic ”mai serios”

DCMedical Team |
Data publicării:
Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU Foto: gov.ro

Șeful DSU Raed Arafat consideră că un lockdown total are limita mai rapid răspândirea COVID, dar efectele asupra economiei ar fi ”mult mai serioase”.

Raed Arafat, șeful DSU, crede că un lockdown total într-adevăr are un „efect mai rapid” în limitarea COVID, dar impactul economic ar fi nedorit.

”Problema lockdown-ului total...are, într-adevăr, efect mai rapid pe partea de limitare, dar are şi un impact economic mult mai serios. Noi, mergând pe weekend la început, în weekend impactului economic este mai limitat, după care prelungim pe timpul săptămânii când se ajunge la altă incidenţă, pentru că impactul într-adevăr se suportă mai mult economic, dar în acelaşi timp, oamenii totuşi merg la lucru şi anumite activităţi funcţionează mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, acest gen de abordare înseamnă că durata restricțiilor „este mai lungă” decât ar fi fost în cazul unui lockdown, arată B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel