Răsturnare de situație în cazul medicului Flavia Groșan! Dr. Daniel Coriu: Nu este judecată de Colegiul medicilor din România

Irina Radu / 18 Martie 2021 / 16:40

Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului medicilor din România, declară că medicul Flavia Groșan, care susține că vindecă pacienții bolnavi de COVID-19, nu este judecată de instituția pe care o conduce, așa cum se vehiculează în presă. 

"1000 de pacienți ai doamnei doctor Groșan este o cifră impresionantă, domnia sa tratând pacienți cu COVID-19 cu diferite stadii. Nu avem informații despre criteriile de includere, probabil majoritatea cazurilor erau asimptomatice sau simptomatice, pentru că dânsa recomandă, la un moment dat, plimbarea. Lucru care este foarte bun și cu care cu toții suntem de acord. Mobilizarea precoce este foarte importantă, însă un pacient cu COVID-19 nu poate să fie mobilizat, dacă este în stare gravă. Ne bucurăm de experiența vastă a domniei sale și ne bucură foarte mult rezultate impresionante. Sigur că vom aștepta rezultatele publicate. 

Dânsa nu este judecată de Colegiul medicilor, așa cum se vehiculează în presă. A fost chemată pentru discuții, și nu legate de protocol, pentru că, din punct de vedere profesional, nu știm dacă cineva i-a reproșat ceva. Ci este vorba de o încălcare a unor norme deontologice, prin faptul că doamna doctor respinge public aceste tratamente recunoscute de Comunitatea științifică medicală. A fost invitată la Colegiul medicilor numai pentru discuții. La acest moment, noi nu avem argumente să ne pronunțăm pe natura profesională și nu cred că ar fi corect să spunem ceva.", a precizat, joi, 18 martie, Daniel Coriu, la Antena 3. 

Citește și Dr. Flavia Groșan, "doctorița-minune" care vindecă pacienții de COVID-19: Am o schemă excepțională, care nu este de ieri, de azi

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy