REȚETA pentru șuncă de casă fără conservanți. Nu vei mai cumpăra niciodată din comerț
Dacă îți place șunca, dar vrei să eviți produsele procesate din comerț, care au conservanți, aditivi alimentari și prea multă sare, soluția cea mai simplă e să îți faci propria delicatesă acasă. Nu e...
Dacă vrei șuncă de casă, tot ce trebuie să faci e să fierbi un ciolan de porc cu anumite mirodenii, arată Cookrate – Romania. Nu ai nevoie de conservanți și vei putea controla exact câtă sare pui în conținut. După experiența asta NU vei mai cumpăra ȘUNCĂ din COMERȚ, pentru că nu e atât de greu de gătit precum pare! În primul rând, în afară de o oală de 5 litri, iată de ce ai nevoie:
Rețetă, ingrediente:
- ciolan de porc - circa 1,800 kg
- apă
- ceapă - 200 g
- morcov - 100 g
- frunze de dafin - 10 g
- sare - 30 g
- piper negru boabe - 10 g.
- 5 căței de usturoi zdrobiți.
Cum se face:
Se pune la fiert carnea, cu apă cât să acopere de jumătate de palmă peste și peste care se presară sarea, oala fiind acoperită cu capacul. Se ia spuma pe care o scoate carnea pusă la fiert, până când ea nu mai apare.
Când carnea nu mai scoate spumă, se adaugă în oală ceapa curățată și tăiată în 2-4 bucăți, morcovul curățat, piperul-boabe și foile de dafin.
Se fierb la foc mediu timp de patru ore, oala fiind acoperită cu capacul și completând cu apă când aceasta scade prea mult.
La final, oasele trebuie să se desprindă ușor din ciolan atunci când le tragi. Carnea se scoate pe un tocător și se rupe în bucăți mai mici când încă este caldă. Peste bucățile rupte se întinde cu o paletă crema de usturoi.
Într-o tavă ca de cozonac, acoperită cu folie alimentară din plastic, se pun bucățile de carne unse cu crema de usturoi și care încă sunt calde, apoi se înfășoară strâns cu folia de plastic, astfel încât să aibă o formă asemănătoare cu cea pe care o are tava.
Peste tava cu carnea înfășurată se pune un vas plat plin cu apă, care să preseze șunca, și se pun la frigider circa 10 ore.
Apoi se scot și se servesc. În funcție de preferințe, șunca de casă poate să aibă mai puțină sare sau chiar deloc, și se mai pot folosi și mirodenii la fiertul ei. Vedeți în video toți pașii:
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
