Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Dacă îți place șunca, dar vrei să eviți produsele procesate din comerț, care au conservanți, aditivi alimentari și prea multă sare, soluția cea mai simplă e să îți faci propria delicatesă acasă. Nu e...
Dacă vrei șuncă de casă, tot ce trebuie să faci e să fierbi un ciolan de porc cu anumite mirodenii, arată Cookrate – Romania. Nu ai nevoie de conservanți și vei putea controla exact câtă sare pui în conținut. După experiența asta NU vei mai cumpăra ȘUNCĂ din COMERȚ, pentru că nu e atât de greu de gătit precum pare! În primul rând, în afară de o oală de 5 litri, iată de ce ai nevoie:
- ciolan de porc - circa 1,800 kg
- apă
- ceapă - 200 g
- morcov - 100 g
- frunze de dafin - 10 g
- sare - 30 g
- piper negru boabe - 10 g.
- 5 căței de usturoi zdrobiți.
Se pune la fiert carnea, cu apă cât să acopere de jumătate de palmă peste și peste care se presară sarea, oala fiind acoperită cu capacul. Se ia spuma pe care o scoate carnea pusă la fiert, până când ea nu mai apare.
Când carnea nu mai scoate spumă, se adaugă în oală ceapa curățată și tăiată în 2-4 bucăți, morcovul curățat, piperul-boabe și foile de dafin.
Se fierb la foc mediu timp de patru ore, oala fiind acoperită cu capacul și completând cu apă când aceasta scade prea mult.
La final, oasele trebuie să se desprindă ușor din ciolan atunci când le tragi. Carnea se scoate pe un tocător și se rupe în bucăți mai mici când încă este caldă. Peste bucățile rupte se întinde cu o paletă crema de usturoi.
Într-o tavă ca de cozonac, acoperită cu folie alimentară din plastic, se pun bucățile de carne unse cu crema de usturoi și care încă sunt calde, apoi se înfășoară strâns cu folia de plastic, astfel încât să aibă o formă asemănătoare cu cea pe care o are tava.
Peste tava cu carnea înfășurată se pune un vas plat plin cu apă, care să preseze șunca, și se pun la frigider circa 10 ore.
Apoi se scot și se servesc. În funcție de preferințe, șunca de casă poate să aibă mai puțină sare sau chiar deloc, și se mai pot folosi și mirodenii la fiertul ei. Vedeți în video toți pașii:
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.