Românce cu cancer de col uterin, risc uriaș de deces. Victor Costache explică

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Femeie
Femeie

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat că din aprilie ar debuta un nou program pentru pacienții cu neoplazii.

Cancer de col uterin. Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat, la o emisiune România TV, că trebuie crescut accesul pacienților din România la tratamente și tehnologii inovative. 

”Stăm foarte prost în România. Acum o săptămână, a fost o întânire europeană la Bruxelles, un forum european pe cancer, iar comisarul european a vorbit foarte mult despre România. Practic, o pacientă din România are de 16 ori mai puține șanse de a supraviețui unui cancer de col uterin față de o pacientă din Italia. Acest lucru trebuie să înceteze și pentru asta lucrăm la un masterplan pentru cancer și la un program nou pentru pacienții cu neoplazii care ar trebui să debuteze din aprilie 2020. Trebuie să ne creștem capacitatea de diagnostic și capacitatea de a trata mai rapid pacienții din România pentru a-i prinde în stadii precoce și a le da o șansă mai bună de supraviețuire”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, ar trebui crescută capacitatea și accesul pacienților din România la tratamente și tehnologii inovative.

”Prevenția este importantă, dar este foarte important să încercăm să ne trecem pacienții din stadiile trei și patru, să-i diagnosticăm cât de repede în stadiile 1 și 2 când prognosticul este mult mai bun. Pentru aceasta trebuie alocate cât mai multe fonduri pentru diagnostic de înaltă performanță. Trebuie să încercăm să facem să dispară cozile la computer tomograf, RMN”, a adăugat oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel