Românii cheltuiesc pe mâncare și sucuri de 2,5 ori mai mult decât media europeană. Primii în Europa

Adisa Codruț |
Data publicării:
Din veniturile unei familii de români, 28% din bani se duc pe mâncare și sucuri
Din veniturile unei familii de români, 28% din bani se duc pe mâncare și sucuri

Calculând procentual, din veniturile unei familii, românii cheltuiesc cu mâncarea și sucuri circa 28%, adică de 2, 5 ori mai mari față de media UE. Suntem pe locul I în Europa din această cauză, dar asta e o dovadă că nu o ducem bine!

Ponderea alimentelor şi a băuturilor nealcoolice (adică sucuri) în totalul cheltuielilor este în România de 28%, cea mai mare din Uniunea Europeană, de 2,5 ori peste medie, conform unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, citat de Agerpres.

La polul opus se situează Marea Britanie, unde această categorie ocupă doar 8% din total.

Dovadă că n-o ducem bine

„Se știe că ponderea alimentelor și a băuturilor nealcoolice în totalul cheltuielilor unei gospodării este un indicator sintetic al calității vieții. Cu cât această pondere este mai mică, cu atât oamenii trăiesc mai bine", conform autorilor infograficului.

În condițiile în care românii cheltuiesc mai mult de jumătate din banii pe care-i au pe mâncare și pe locuință, aceasta implică reducerea altor categorii de consum, îndeosebi a celor cultural-recreative, a serviciilor de tip HoReCa și a celor financiare, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel