Salvați Copiii, donație pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu: Esențială pentru asigurarea îngrijirii medicale de calitate pentru copiii cu arsuri

Monika Baciu |
Data publicării:
salvati copiii - FOTO: Freepik@DC Studio
salvati copiii - FOTO: Freepik@DC Studio

Salvați Copiii a făcut o donație importantă pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Salvați Copiii a făcut o donație semnificativă pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu. Organizația Salvați Copiii anunță dotarea Secțiilor Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri, Terapie Intensivă Neonatală și ORL ale spitalului cu echipamente medicale în valoare de 120.000 de euro.

Clinica de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” tratează anual peste 800 de copii cu arsuri.

Din totalul internărilor, 600-800 sunt arsuri, 200-300 sunt traumatisme complexe de părţi moi, 200-300 sunt sechele postarsură şi post-traumatică. În cadrul clinicii de chirurgie plastică, în cele trei săli de operații, se mai practică și alte intervenții chirurgicale pentru repararea unor afecțiuni ale copiilor: malformaţii congenitale, tumori și altele.

Pentru toate aceste intervenții, sălile de operații au fost dotate cu electrocautere, mobilier specific și aparate foto necesare documentației evoluției pacienților.

Printre echipamentele care au ajuns la spital se numără și echipamente ce sunt utilizate pentru a efectua simultan intervenții chirurgicale care necesită precizie și fiabilitate ridicate, echipamente de ventilație neonatală și monitorizare.

Donație pentru viață

”Vă mulțumim din suflet pentru tot ce ați făcut pentru copii! Acum câteva luni, ați alergat pentru a moderniza Spitalul de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", singura secție din țară care tratează cazurile de arsuri extensive la copii. Astăzi, cu ajutorul vostru, această secție primește aparatură medicală de ultima generație: investiția totală fiind de 120.000 de euro.

Această investiție este esențială pentru asigurarea îngrijirii medicale de calitate pentru copiii cu arsuri. Aparatura medicală de ultimă generație va permite medicilor să ofere pacienților cele mai bune șanse de recuperare.

Anual, în Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri sunt internați aproximativ 1.200 de pacienți, dintre care pacienți cu arsuri aproximativ 400 de cazuri. În plus, sunt urmăriți în regim ambulator în jur de 5.000-6.000 de pacienți pe an, cu patologie de urgență (arsuri și traumatisme)”, arată cei de la Salvați Copiii, pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel