Sare: 10 situații când e chiar indicat să o folosiți

Florina Pop |
Data publicării:
Sare - situații când e chiar indicată folosirea ei  FOTO: pexels.com
Sare - situații când e chiar indicată folosirea ei FOTO: pexels.com

Sare. Este recomandată de către specialiști să fie folosită când aveți o răceală ca să respirați mai bine, dar și la arsuri de stomac.

Sare. Folosirea sării pentru uz extern se recomandă în mai multe situații. Specialiștii webmd.com au făcut câteva sugestii.

Iată câteva dintre ele:

1. Îngrijirea unghiilor de la picioare - când marginea unghiei de la picior se curbează – de regulă, degetul mare de la picior e mai afectat; ca să ușurați umflarea, puneți-vă, de câteva ori pe zi, piciorul în apă sărată caldă. Folosiți un unguent antibiotic și un bandaj. Consultați-vă medicul dacă nu se îmbunătățește sau se agravează.

2. Nas umflat – sarea vă ajută să respirați mai ușor când aveți o răceală, gripă sau alergii. Căutați spray-uri saline de la farmacii.

3. Psoriazisul și eczemele - chiar și o ceașcă de sare de masă simplă în apa de baie poate ușura simptomele eczemelor.

4. Arsuri la stomac – bicarbonatul de sodiu este un antiacid natural; se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece după masă. Dacă aveți foarte multe arsuri la stomac, nu vă tratați singur, ci mergeți la un doctor. Nu uitați că bicarbonatul de sodiu are sare în el, deci dacă vă aflați într-o dietă cu conținut scăzut de sare, medicul vă poate recomanda alt antiacid.

5. Pișcături de insecte - o pastă din bicarbonat de sodiu și puțină apă poate ajuta la îndepărtarea mâncărimilor sau umflăturilor minore; ajută și la erupții cutanate, urticarie.

6. Durere în gât - gargară cu apă sărată - aproximativ o jumătate de linguriță dizolvată într-o ceașcă de apă caldă - poate ușura umflarea și reduce senzația de durere în gât.

7. Picioarele obosite - două cești de sare Epsom dizolvate în apă caldă reprezintă un remediu comun pentru picioarele dureroase. Sarea are magneziu, care ajută mușchii.

8. Respirație neplăcută - faceți gargară o apă de gură cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și o ceașcă de apă. 

9. Constipație - dizolvați sare Epsom într-un pahar cu apă (de obicei 2-6 lingurițe pe zi), puteți adăuga suc de lămâie pentru a face gustul mai bun și, susțin experții webmd.com, asta vă va ajuta să mergeți la baie într-un interval de jumătate de oră până la 6 ore.

10. Pete pe dinți - câteva studii arată că pasta de dinți cu bicarbonat de sodiu curăță dinții mai bine decât cea fără bicarbonat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel