Rețeta de smoothie care te dezumflă după masa de Paște. Iți dă energie rapid și reglează tranzitul intestinal
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Sarea este un condiment nelipsit din bucătărie. Nu doar că dă gust mâncării, dar are și efecte terapeutice.
Sarea a fost folosită, de mii de ani, în tratamente medicale, folosită de greci, romani și egipteni care o pentru a trata rănile, iritațiile pielii și rănile gurii. În medicina modernă, o formă concentrată de apă sărată (soluție salină) este adesea folosită în intervenții chirurgicale, incizii de curățare, optometrie, stomatologie și chiar utilizată intravenos.
Clorura de sodiu, substanţa chimică din sare, când intră în contact cu organismul favorizează eliminarea lichidelor din celule. Dacă în aceste lichide se găseau bacterii nocive, clorura de sodiu va ajuta la eliminarea acestora. Acest proces se numește osmoză. În mod eficient, clorura de sodiu deshidratează celulele deteriorate.
Sarea ajută, de asemenea, la transportul nutrienților în celule, la susținerea transferului impulsurilor nervoase în creier și în sistemul nervos central, la echilibrarea electroliților și fluidelor, la reglarea echilibrului acid în organism, la reglarea tensiunii arteriale și multe altele, arată Salt of the Earth.
Pentru sănătatea gurii, gargara cu apă sarată (aproximativ o lingurita in 250 ml de apă) poate alcaliniza temporar gura, descurajand bacteriile sa prolifereze. Poate vindeca ulcere bucale și rănile, poate îmbunătăți respirația urât mirositoare, și are capacitatea de a stimula starea generală a gurii și gingiei. Cu toate acestea, înghițirea unei cantități mari de apă sărată poate fi dăunătoare sănătății, deoarece osmoza forțează deshidratează organismul.
În domeniul optometriei, soluția salină este utilizată în mod regulat. Purtătorii lentilelor de contact poartă adesea soluție salină cu ei, deoarece picăturile pot ajuta în cazul ochilor uscați și iritați. Clorura de sodiu poate reduce inflamația ochiului, prin extragerea fluidului din cornee. Apa sărată poate fi, de asemenea, utilizată temporar ca un agent de curățare a lentilelor de contact (nu pe termen lung), deși trebuie să fie soluția salină sterilă achiziționată de la farmacii, spre deosebire de un amestec realizat acasă.
Vezi și: Stresul oxidativ, cauza apariției unor boli. Țincu: Traiul modern dăunează
Sarea este utilizată în mod regulat pentru curățarea pasajului nazal și a sinusurilor. Cei care suferă de febra fânului pot găsi un spray de nas salin, deoarece nu numai că curăță pasajele nazale, dar reduce inflamația membranelor mucusului. În mod similar, o spălare nazală poate clăti pasajele nazale de polen și alți agenți inflamatori și poate ajuta la subțierea mucusului.
Aceste soluții pot fi amestecate acasă atât timp cât apa a fost fiartă anterior, iar sarea nu are aditivi, dar este cel mai sigur de achiziționat de la o farmacie.
La o scară și mai mare, sarea ajută la sănătatea plămânilor și a căilor respiratorii. La pacienții cu fibroză chistică sau bronșite, sarea poate fi inhalată ca medicament nebulizat. Sarea este, de asemenea, utilizată în haloterapie (terapia cu sare), deoarece pacienții respiră aer sărat.
Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale sării pot ameliora simptomele diferitelor afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul, răceala și gripa, bronșita și multe altele.
Particulele de sare ajută la slăbirea mucusului excesiv, iar procesul de osmoză poate elimina agenții patogeni și bacteriile.
Sarea poate ajuta, de asemenea, la tratarea afecțiunilor pielii. Spitalele folosesc în mod obișnuit apă salină sterilă pentru a iriga și curăța rănile, deoarece este suficient de blândă pentru a nu deteriora țesutul.
Pentru erupții cutanate și iritații, apa salină poate avea beneficii. Indiferent că este vorba de îmbăieri în apă sărată, o baie în ocean sau haloterapie.
Terapia cu sare poate ajuta la reducerea simptomelor eczemelor și psoriazisului, ajutând la îmbunătățirea bacteriilor bune ale pielii, stimulând în același timp regenerarea celulară și exfolierea.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?