Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Schinduf (Trigonella foenum-graeceum) este o plantă originară de pe țărmurile estice ale Mediteranei. Numele de Trigonella este derivat din sensul grecesc vechi "triunghiular", care descrie cu exactitate corola...
Potrivit istoricilor, schinduful a fost folosit în diferite moduri, cum ar fi gătit, parfum și chiar ca un afrodisiac.
În afară de caracteristica triunghiulară a frunzelor, planta este cunoscută pentru aroma ei puternică și dulce, precum și pentru păstăile care produc 10-20 de semințe. Din aceste semințe se creează ceai de schinduf - o băutură cunoscută pentru potențialele proprietăți terapeutice.
În esență, ceaiul de schinduf se face prin fierberea semințelor plantei de schinduf, unde se află și cea mai mare parte a nutrienților. Vechii romani, de exemplu, le-au folosit pentru tratarea bolilor respiratorii, cum ar fi pneumonia.
Astăzi, o afinitate pentru ceaiul de schinduf există în întreaga lume. Cercetările au încercat să descopere ceea ce face ca această băutură să fie consideră elixirul tinereții eterne, iar rezultatele sunt cu siguranță impresionante.
Scăderea nivelului de colesterol
Saponinele găsite în schinduf s-a descoperit că ajută la scăderea nivelului total de colesterol, potrivit unui studiu publicat în revista medicală Steroids.
Gestionarea inflamației
Consumul de ceai de schinduf poate ajuta la o serie de boli inflamatorii, cum ar fi artrită și gută, datorită abundenței de antioxidanți găsiți în semințe. Într-un studiu înrudit, cercetătorii au observat aceste afirmații în extractele de schinduf când au efectuat un experiment la șobolani artritici.
Reglarea zahărului din sânge
Administrarea de ceai de schinduf s-a descoperit că ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și reglementează producția de insulină în organism, așa cum se sugerează într-un studiu publicat în Nutrition Research.
Gestionarea greutății
Conform unui studiu realizat printre femeile supraponderale, ceaiul de schinduf este benefic la suprimarea apetitului.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.