Sciatica, sfaturi medic. Cum faci față durerii

Dana Lascu |
Data publicării:
Durere
Durere

Sciatica este una dintre cele mai frecvente tipuri de durere, deși încă nu e înțeles pe deplin. Circa 40% dintre oameni vor suferi de așa ceva în timpul vieții și afecțiunea devine mai frecventă pe măsură ce îmbătrâniți. Iată 5 sfaturi pentru a face față sciaticii.

Sciatica tinde să fie confundată cu durerile de spate obișnuite, dar este o afecțiune diferită. Durerea provine de la nervii sciatici și de multe ori dispare de la sine în câteva ore sau zile. Cu toate acestea, unele atacuri pot să apară și să dispară de-a lungul a câteva săptămâni sau chiar luni. Din fericire, puteți face multe pentru a preveni sciatica, precum și pentru a ușura durerea, spun experții de la Harvard Health Publishing.

Faceți exerciții

Exercițiile fizice sunt cheia prevenirii sau ameliorării sciaticii. Luați în considerare aceste tipuri:

- Exerciții aerobice: mersul pe jos, jogging, înotul și ciclismul, și alte activități care măresc ritmul cardiac fără să provoace mai multe dureri dacă aveți deja sciatică.

- Antrenamente de forță: exerciții în care utilizați greutăți sau aparate cu greutăți, sau exerciții izometrice, care implică contractarea mușchilor fără mișcare evidentă.

- Antrenamente de flexibilitate: yoga, tai chi, Pilates și alte activități similare care sporesc atât flexibilitatea, cât și forța.

În realitate, orice exercițiu fizic care vă place și pe care puteți să îl faceți regulat vă ajută. Deci, încercați ceva nou, reveniți la ceva vechi preferat sau ambele.

Întăriți-vă trunchiul

Un trunchi mai puternic ar putea îmbunătăți sănătatea spinală. Dar, trunchiul nu înseamnă doar mușchii abdominali, chiar dacă ei contribuie în mod esențial la stabilitatea coloanei vertebrale. Mușchii din spate, lateral, pelvis și fese fac parte, de asemenea, din trunchiul vostru. Consolidarea tuturor acestor mușchi ajută la susținerea coloanei vertebrale.nMulte tipuri de exerciții, inclusiv yoga și Pilates, pot întări mușchii de bază.

Evitați să stați așezat perioade lungi de timp

Perioadele prelungite de stat așezat pun presiune asupra discurilor și ligamentelor din partea inferioară a spatelui. Dacă aveți un loc de muncă care implică statul mult pe scaun, luați pauze frecvente sau încercați un birou la care să stați în picioare. Cu cât stați așezat mai puțin, cu atât mai bine.

Gestionați-vă greutatea

Fiind supraponderali sau obezi vă poate crește riscul de sciatică. Iar persoanele care au sciatică și sunt supraponderale tind să se vindece mai lent. De ce? Greutatea crescută pune presiune asupra coloanei vertebrale și poate duce la hernie de disc. Chiar și o pierdere minoră în greutate va reduce inflamația și presiunea asupra coloanei vertebrale.

Învățați care este postura corectă

Mama avea dreptate – nu este bine să stați cocoșat! Dar nici nu trebuie să mergeți prin cameră cu o carte pe cap pentru a învăța postura corectă. Urmați aceste sfaturi date de medicii de la Harvard:

- Fii atenți la poziția corpului atunci când stați sau șediți.

- Pentru a preveni cocoșarea, trageți umerii în jos și înapoi. Imaginați-vă că omoplații se ating.

- Dacă lucrați la un computer, faceți pauze frecvente. Poziționați monitorul astfel încât să îl puteți vedea fără a lasă capul în jos, fără a îndoi gâtul sau a da capul pe spate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel