Scleroterapie. Tratează o boală inestetică, rată a succesului de peste 90%

Venele inestetice, de multe ori numite “venectazii”, “varicozități”, “varice”, “telangiectazii”, reprezintă una dintre cele mai frecvente boli ale venelor care afectează populația, cu precădere femeile, de patru ori mai predispuse decât bărbații spre a dezvolta această afecțiune.

Unde apar varicozitățile

Aceste semne mai puțin plăcute din punct de vedere estetic apar, în general, la nivelul membrelor inferioare sub forma unor linii șerpuite de culoare albastră, violet, având un diametru care poate varia de la 1 mm până la 1 cm.

Principala cauză a dezvoltării lor

Poziția verticală în care ne aflăm cea mai lungă perioadă a vieții îngreunează capacitatea venelor principale de a împinge fluxul de sânge spre inimă, dar și particularitățile moștenite ale sistemului venos.

Tratamentul care promite să vindece varicele și să rezolve acel aspect al pânzei de păianjen se numește scleroterapie.

Ce este scleroterapia?

Scleroterapia este o procedură minim invazivă care tratează venele varicoase și venele cu aspect de pânză de păianjen. Această implică injectarea de substanțe chimice, cunoscute sub numele de agenți sclerozanți, în venele degradate. Pe lângă diminuarea aspectului varicelor, scleroterapia poate, de asemenea, reduce durerea sau efectele secundare cauzate de venele deteriorate.

Scleroterapia este procedura cu rezultate bune sau chiar excelente în peste 90% din cazurile de tratare a varicozităților.

Ce presupune scleroterapia

Tratamentul presupune injectarea direct în venă a unui agent sclerozant care irită mucoasa vasului de sânge, determinând distrugerea peretelui vascular. Pentru a obține rezultate ideale sunt necesare injecții în mai multe puncte și eventual în mai multe ședințe, pe parcursul cărora vasul tratat se transformă în țesut cicatricial și începe să nu mai fie vizibil.

Cum se realizează procedura

În cadrul efectuării scleroterapiei, soluția de sare este injectată cu ajutorul unui ac foarte fin direct în venă.

Procedura în sine durează aproximativ 15, până la 30 de minute. Numărul venelor injectate într-o singură sesiune depinde de mărimea și localizarea lor, precum și de starea generală de sănătate a pacientului.

La ce să te aștepți după efectuarea scleroterapiei

În primele 24 de ore după scleroterapie, ti se recomandă să porți șosete sau ciorapi de compresie. Ar trebui să renunți la dușuri. După prima zi, ciorapii trebuie purtați în timpul zilei și pot fi îndepărtați noaptea în timpul somnului.

Trebuie să iei medicamente pentru durere pe bază de acetaminofen, pentru orice disconfort. Medicamentele antiinflamatorii, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, pot afecta procesul de coagulare a sângelui. Evita expunerea la soare, băi calde, saune, piscine și plajă în primele două zile după tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel