Scleroza multiplă: peste 15 milioane de lire sterline, donație de la autoarea J.K. Rowling, pentru cercetare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Euro    FOTO: Pixabay
Euro FOTO: Pixabay

Peste 15 milioane de lire sterline este suma donată de autoarea volumelor „Harry Potter”, pentru cercetarea în tratamentele sclerozei multiple și afecținilor similare.

Scriitoarea britanică J.K. Rowling a donat 15,3 milioane de lire sterline pentru a sprijini cercetarea dedicată tratamentului sclerozei multiple şi a afecţiunilor similare unui centru numit după mama ei decedată, informează Press Association.

Banii autoarei celebrei serii "Harry Potter" vor fi de asemenea folosiţi pentru crearea de noi spaţii la Clinica de Neurologie Generativă "Anne Rowling" din cadrul Universităţii din Edinburgh.

Clinica a fost înfiinţată în urma unei donaţii anterioare din partea scriitoarei în 2010 şi a fost numită în memoria mamei sale, care a murit de scleroză multiplă la vârsta de 45 de ani.

Donaţia făcută de Rowling va sprijini, de asemenea, proiecte de cercetare axate pe dizabilităţile invizibile cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă - cum ar fi tulburările cognitive şi durerile.
Experţii din cadrul universităţii amintite speră că donaţia va avea un impact de durată asupra persoanelor care suferă de această boală şi asupra familiilor acestora.

"Viziunea clinicii 'Anne Rowling' este de a oferi tuturor persoanelor care suferă de scleroză multiplă sau de alte boli neurodegenerative posibilitatea de a participa la o suită de studii clinice", a declarat profesorul Siddharthan Chandran, directorul clinicii.
Seria "Harry Potter" a câştigat numeroase premii şi s-a vândut peste 500 de milioane de exemplare, devenind cea mai vândută serie de cărţi din istorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel