Senzorul care ajută la detectarea traumatismului cerebral și a demenței

Florina Pop |
Data publicării:
Creier
Creier

Cercetătorii au dezvoltat un nou senzor cu ajutorul căruia se pot detecta semne de traumatism cerebral, demență și schizofrenie.

Cercetători de la Universitatea din Birmingham au creat un nou senzor care detectează semne de traumatism cerebral, demență și schizofrenie. Senzorul cu pricina măsoară semnalele magnetice slabe din creier și are potențialul de a crește înțelegerea conectivității din creier. Semnalele magnetice din creier sunt măsurate prin magnetoencefalografie (MEG).

Noul senzor proiectat are un magnetometru cu pompă optică și este mai robust în detectarea semnalelor creierului și în distingerea acestora de zgomotul magnetic de fond în comparație cu senzorii disponibili în comerț. În plus, are dimensiuni mici, se explică într-un comunicat al universității citate.

Fizicianul Anna Kowalczyk, autor al cercetării, spune că performanța senzorului depășește ”senzorii existenți și poate discrimina între câmpurile magnetice de fundal și activitatea creierului”. Cercetătorii se așteaptă ca acești senzori să fie utilizați pentru diagnostic și tratament și lucrează cu alte institute de la Universitate pentru a determina ce zone terapeutice vor beneficia cel mai mult de această nouă abordare.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel