Sfaturi pentru a mânca în siguranță la restaurant

Vlad Manolache / 07 aug 2018 / 20:01

Servitul mesei în oraș este una dintre cele mai comune plăceri. De cele mai multe ori, însă, nu ne gândim și ce ar trebui să facem pentru a avea sigurnața că ieșirea la restaurant nu devine un pericol pentru sănătatea noastră.

A lua masa la un restaurant înseamnă totdată a nu avea control asupra siguranței alimentelor sau a condițiilor în care sunt preparate. De aceea este important să ne luăm câteva măsuri de precauție care sporesc șansele unei ieșiri reușite. Este foarte important să verificați scorul unui restaurant la site-ul departamentului de sănătate, întrebați departamentul de sănătate pentru o copie a raportului sau căutați-l când ajungeți la restaurant. 

Bucătarul și bucătăria spun totul despre siguranța alimentară 

Un aspect important este verificarea certificatului care atestă că bucătarii au finalizat pregătirea pentru siguranța alimentară. O instruire adecvată în materie de siguranță alimentară poate ajuta la îmbunătățirea practicilor care reduc șansele de răspândire a germenilor și a bolilor alimentare. Iar în privința bucătăriei, ar fi extraordinar să nu fie departe de privirile clientului. Dacă aveți posibilitatea, asigurați-vă că muncitorii folosesc mănuși sau ustensile pentru a manipula alimentele

Comandați mâncare bine gătită

Anumite alimente, inclusiv carne de pasăre și pește, trebuie să fie gătite la o temperatură suficient de ridicată pentru a ucide germenii nocivi care ar putea fi prezenți. Dacă vi se servește carne nefăcută suficient, fructe de mare sau ouă, trimiteți-le înapoi pentru a fi bine gătite.

Ferițivă de mâncarea servită călduță. Mâncarea rece trebuie servită la rece, iar alimentele fierbinți trebuie servite fierbinți. Dacă selectați alimente dintr-un bufet sau salată, asigurați-vă că mâncarea fierbinte este în aburi, iar mâncarea rece este răcită. Germenii care provoacă intoxicații cu alimente cresc rapid când alimentele se află în zona periculoasă, între 40˚F și 140F˚.Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy