Simptome post-COVID. Dr Ion Ștefan: avem acum foarte multe cazuri de infecție cu Clostridioides difficile

Adisa Codruț / 26 ian 2021 / 11:24

Medicul Ion Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Carol Davila, a vorbit despre simptomele pe care le experimentează unele persoane care s-au vindecat de infecția COVID.

Dureri musculare, anxietate, depresie și disfuncții respiratorii sunt doar câteva dintre simptomele care apar la unii pacienți români care s-au vindecat de infecția COVID. Medicul Ion Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Carol Davila spune că ”și noi ne confruntăm cu stigmate post-COVID pentru astfel de pacienți care dezvoltă o cefalee reziduală, uneori atroce, însoțită chiar de vertij, chiar de parestezii periferice, de un sindrom mialgic foarte important cu dureri musculare și cu restricționarea mișcărilor și cu dificultăți chiar în a merge”.

”Și astfel de pacienți de multe ori trebuie să învețe din nou să meargă. Apoi sunt alte efecte sistemice prin deversarea de mulți hormoni de stres care generează o anxietate importantă, cu sindroame depresive. (...) Este un fenomen îngrijorător, avem acum foarte multe cazuri de infecție cu Clostridioides difficile post COVID-19. Probabil pentru că s-a administrat antibiotico-terapie fără justificare medicală și au fost pacienți care, din proprie inițiativă, și-au administrat astfel de antibiotice în ambulator care, pe fondul vulnerabilizării organismului, au dezvoltat acest sindrom diareic trenant redutabil”, mai adaugă doctorul, potrivit Antena 3.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy