Sinusuri, cum le cureți

Dana Lascu / 23 noi 2018 / 19:35

Sinusuri: Când deschiderea sinusurilor este blocată din cauza acumulării de mucus, poate să apară o infecție bacteriană sau virală, de aceea este bine să îți cureți sinusurile. Iată și cum să o faci.

Sistemele de irigare nazală utilizează, de regulă, o soluție salină pentru a ajuta la „înmuierea" depozitelor de mucus din sinusurile congestionate.

Dispozitivele, atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, pot ajuta la umezirea pasajelor nazale uscate și umflate. Dar dacă sunt utilizate în mod necorespunzător sau curățate necorespunzător, acestea pot duce și la infecții, avertizează Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Cum se face corect

Experții FDA sugerează ca pentru curățarea sinusurilor să fie folosită apa distilată, sterilă sau fiartă și răcită, într-un dispozitiv de irigare nazal.

Iată sugestiile lor pentru utilizarea corectă a acestor dispozitive:

- Spălați-vă și uscați-vă mâinile.

- Înainte de utilizare, asigurați-vă că aparatul este curat și complet uscat.

- Urmați instrucțiunile producătorului.

- După utilizare, spălați dispozitivul și uscați interiorul cu un prosop de hârtie curat. Sau lăsați aparatul să se usuce la aer.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy