Siropul pentru creșterea imunității. Fecioru: Cura trebuie ținută 14 zile
Siropul pentru creșterea imunității se poate prepara din câteva ingrediente pe care le avem în bucătărie. ”Se iau câte trei linguri pe zi”, afirmă Lidia...
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru vine în sprijinul celor care folosesc produsele naturiste pentru sănătate și dezvăluie un nou leac, cu efecte benefice mai ales în sezonul rece, când suntem mai predispuși la răceli. Mai mult, siropul la care face referire poate fi administrat și copiilor.
”Se pun 100 de grame de hrean, 100 de grame de usturoi și 100 de grame de ceapă, 300 de grame de miere, se amestecă toate și se iau 3 linguri pe zi.
În primul rând crește imunitatea și în al doilea rând, ne poate trata inclusiv bronșite asmatiforme”, a declarat Lidia Fecioru, la Antena 3.
În ceea ce privește modul în care acest sirop se administrează, dar și cine îl poate consuma, Lidia Fecioru a precizat că se ia cu o jumătate de oră înainte de masă, iar cura trebuie ținută ”14 zile de obicei și se poate da și copiilor, numai să suporte hreanul care este iute. Dar punând mierea se mai diluează din iuțeală”.
Pe lângă creșterea imunității și a tratarea bronșitelor, siropul este bun și ”la curățarea vaselor de sânge craniene, la curățarea bronhiilor, la tuse”, a mai spus Lidia Fecioru, care a adăugat că siropul trebuie ținut la frigider pe toată perioada curei.
Hreanul, beneficii pentru sănătate
Hreanul este o rădăcinoasă cunoscută pentru gustul și mirosul său înțepător. Este folosit la nivel mondial, încă din antichitate, atțt pentru calitățile sale în gastronomie, cât și pentru cele medicale, având un conținut important de compuși cu efecte antibacteriene și anticancerigene.
O lingură de hrean ras (15 grame) conține:
- calorii 7
- grăsimi, sub 1 gram
- carbohidrați 2 gr
- fibre 0,5 g.
Mai conține, în cantități mici, calciu, potasiu, magneziu, folați, dar și micronutrienți.
Chiar și cu aceste mici cantități, hreanul are multe beneficii pentru sănătate.

Rădăcină de hrean. FOTO: Freepik @13-Smile
Poate avea efecte anticancerigene. Glucosinolații și izotiocianații din hrean pot proteja împotriva cancerului prin inhibarea creșterii celulelor canceroase, precum și prin promovarea morții acestora.
Anumiți compuși ai hreanului, cum ar fi sinigrina, pot acționa, de asemenea, ca antioxidanți și pot combate deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi, care favorizează apariția cancerului.
Are proprietăți antibacteriene. Uleiul, izotiocianatul de alil, eliberat atunci când rădăcina de hrean este tăiată, poate avea puternice proprietăți antibacteriene.
Studiile sugerează că acesta poate combate o serie de bacterii periculoase, inclusiv E. coli, H. pylori și Salmonella
Poate îmbunătății sănătatea respiratorie. Consumul de hrean provoacă o senzație de arsură în sinusuri, nas și gât, iar din acest motiv, este adesea folosit pentru a ameliora răcelile și problemele de respirație.
Un studiu efectuat pe peste 1.500 de persoane a constatat că un supliment care conținea 80 mg de rădăcină uscată de hrean și 200 mg de năut a fost la fel de eficient ca un antibiotic tradițional în tratarea infecțiilor acute ale sinusurilor și a bronșitei.
Hreanul, contraindicații
Gustul înțepător al hreanului nu vă va permite să îl consumați în cantități foarte mare, însă trebuie să rețineți că acesta are câteva contraindicații, tocmai din cauza iuțelii sale.
Astfel, o cantitate mare vă poate irita gura, nasul sau stomacul, mai mult, poate fi deranjant pentru persoanele cu ulcer gastric, probleme digestive sau boli inflamatorii intestinale.
Condimentele care scad tensiunea. Fecioru: O linguriță, de două ori pe zi. Asta e tot
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou remediu naturist, cu acțiune asupra sistemului circulator, și nu numai. De altfel, spune aceasta, niciunul dintre leacurile pe care le prezintă nu înlocuiește medicația prescrisă de medicul curant, însă poate să îmbunătățească starea de sănătate și de bine.
”Sunt 150 de grame de ghimbir pe care îl dăm prin răzătoarea mică, un cățel de usturoi, la fel ras, o lingură de oțet, o lingură de miere și o lingură de suc de lămâie.
Amestecăm toată componența asta, o punem la frigider. După 5 zile începem să consumăm din ea și luăm 7 zile. Ne ajunge pentru 7 zile, de 2 ori pe zi, dimineața și seara.
Se ia câte o linguriță, de două ori pe zi. Asta e tot. Este bună pentru hipertensiune arterială. Nu înlocuim medicamentul, doar că ne ajutăm puțin și cu aceasta”, a declarat Lidia Fecioru, la Antena 3.
Totodată, bioenergoterapeutul a subliniat că ”sunt foarte multe sfaturi pe care nu le-am dat sau rețete foarte multe, sunt tratamente care sunt un adjuvant și de foarte multe ori medicul curant este cel care văzând la o perioadă de timp cum se comportă și tensiunea, și inima și mai schimbă, mai scad din medicație”, adăugat Lidia Fecioru. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Tusea, mecanismul de protecție al corpului. Când devine o problemă
-
-
Buze crăpate: ce vitamină îți lipsește din organism?27.12.2025, 17:05
-
De ce să bei apă imediat după ce te trezești27.12.2025, 14:22
-
7 sfaturi să te pui pe primul loc27.12.2025, 12:58
-
Cât de des trebuie să schimbi lenjeria de pat?27.12.2025, 11:52
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Sarmale: rețeta lui chef Sorin Bontea. Greșeala pe care ai făcut-o cu frunzele de varză
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
