Siropul pentru creșterea imunității. Fecioru: Cura trebuie ținută 14 zile

Sonia Baciu |
Data publicării:
siropul pentru cresterea imunitatii. FOTO: Freepik @pixel-shot.com
siropul pentru cresterea imunitatii. FOTO: Freepik @pixel-shot.com

Siropul pentru creșterea imunității se poate prepara din câteva ingrediente pe care le avem în bucătărie. ”Se iau câte trei linguri pe zi”, afirmă Lidia Fecioru.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru vine în sprijinul celor care folosesc produsele naturiste pentru sănătate și dezvăluie un nou leac, cu efecte benefice mai ales în sezonul rece, când suntem mai predispuși la răceli. Mai mult, siropul la care face referire poate fi administrat și copiilor.

”Se pun 100 de grame de hrean, 100 de grame de usturoi și 100 de grame de ceapă, 300 de grame de miere, se amestecă toate și se iau 3 linguri pe zi.

În primul rând crește imunitatea și în al doilea rând, ne poate trata inclusiv bronșite asmatiforme”, a declarat Lidia Fecioru, la Antena 3.

În ceea ce privește modul în care acest sirop se administrează, dar și cine îl poate consuma, Lidia Fecioru a precizat că se ia cu o jumătate de oră înainte de masă, iar cura trebuie ținută ”14 zile de obicei și se poate da și copiilor, numai să suporte hreanul care este iute. Dar punând mierea se mai diluează din iuțeală”.

Pe lângă creșterea imunității și a tratarea bronșitelor, siropul este bun și ”la curățarea vaselor de sânge craniene, la curățarea bronhiilor, la tuse”, a mai spus Lidia Fecioru, care a adăugat că siropul trebuie ținut la frigider pe toată perioada curei.

Vezi și: Planta care ține loc de antibiotic: Ciupește puțin, dar nu doare. E bună și la cistită sau dureri de dinți

Hreanul, beneficii pentru sănătate

Hreanul este o rădăcinoasă cunoscută pentru gustul și mirosul său înțepător. Este folosit la nivel mondial, încă din antichitate, atțt pentru calitățile sale în gastronomie, cât și pentru cele medicale, având un conținut important de compuși cu efecte antibacteriene și anticancerigene.

O lingură de hrean ras (15 grame) conține:

- calorii 7

- grăsimi, sub 1 gram

- carbohidrați 2 gr

- fibre 0,5 g.

Mai conține, în cantități mici, calciu, potasiu, magneziu, folați, dar și micronutrienți.

Chiar și cu aceste mici cantități, hreanul are multe beneficii pentru sănătate.

2. -imagine fara descriere- (312613429_855068865670386_7333907702294453083_n_83229300.jpg)

Rădăcină de hrean. FOTO: Freepik @13-Smile

Poate avea efecte anticancerigene. Glucosinolații și izotiocianații din hrean pot proteja împotriva cancerului prin inhibarea creșterii celulelor canceroase, precum și prin promovarea morții acestora. 

Anumiți compuși ai hreanului, cum ar fi sinigrina, pot acționa, de asemenea, ca antioxidanți și pot combate deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi, care favorizează apariția cancerului.

Are proprietăți antibacteriene. Uleiul, izotiocianatul de alil, eliberat atunci când rădăcina de hrean este tăiată, poate avea puternice proprietăți antibacteriene.

Studiile sugerează că acesta poate combate o serie de bacterii periculoase, inclusiv E. coli, H. pylori și Salmonella 

Poate îmbunătății sănătatea respiratorie. Consumul de hrean provoacă o senzație de arsură în sinusuri, nas și gât, iar din acest motiv, este adesea folosit pentru a ameliora răcelile și problemele de respirație.

Un studiu efectuat pe peste 1.500 de persoane a constatat că un supliment care conținea 80 mg de rădăcină uscată de hrean și 200 mg de năut a fost la fel de eficient ca un antibiotic tradițional în tratarea infecțiilor acute ale sinusurilor și a bronșitei.

Hreanul, contraindicații

Gustul înțepător al hreanului nu vă va permite să îl consumați în cantități foarte mare, însă trebuie să rețineți că acesta are câteva contraindicații, tocmai din cauza iuțelii sale.

Astfel, o cantitate mare vă poate irita gura, nasul sau stomacul, mai mult, poate fi deranjant pentru persoanele cu ulcer gastric, probleme digestive sau boli inflamatorii intestinale.

Condimentele care scad tensiunea. Fecioru: O linguriță, de două ori pe zi. Asta e tot

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou remediu naturist, cu acțiune asupra sistemului circulator, și nu numai. De altfel, spune aceasta, niciunul dintre leacurile pe care le prezintă nu înlocuiește medicația prescrisă de medicul curant, însă poate să îmbunătățească starea de sănătate și de bine.

”Sunt 150 de grame de ghimbir pe care îl dăm prin răzătoarea mică, un cățel de usturoi, la fel ras, o lingură de oțet, o lingură de miere și o lingură de suc de lămâie.

Amestecăm toată componența asta, o punem la frigider. După 5 zile începem să consumăm din ea și luăm 7 zile. Ne ajunge pentru 7 zile, de 2 ori pe zi, dimineața și seara.

Se ia câte o linguriță, de două ori pe zi. Asta e tot. Este bună pentru hipertensiune arterială. Nu înlocuim medicamentul, doar că ne ajutăm puțin și cu aceasta”, a declarat Lidia Fecioru, la Antena 3.

Totodată, bioenergoterapeutul a subliniat că ”sunt foarte multe sfaturi pe care nu le-am dat sau rețete foarte multe, sunt tratamente care sunt un adjuvant și de foarte multe ori medicul curant este cel care văzând la o perioadă de timp cum se comportă și tensiunea, și inima și mai schimbă, mai scad din medicație”, adăugat Lidia Fecioru. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Tusea, mecanismul de protecție al corpului. Când devine o problemă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel