SJU Târgu Jiu, dosar penal pe numele managerului: de ce este acuzat

Adisa Codruț / 06 apr 2020 / 18:48
Dosar penal
Dosar penal

Dosar penal pentru managerul SJU Târgu Jiu, pentru neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au deschis dosar penal pe numele managerului Spitalului Județean, Dumitru Vienescu, pentru neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Acesta a declarat că la spital nu ar exista aparat PCR pentru testarea Covid-19, deși unitatea medicală avea un astfel de aparat.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmare a unui articol apărut în mass-media şi în mediul on-line, un procuror din cadrul instituţiei s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, reţinându-se că managerul Dumitru Vienescu, deşi a afirmat public că SJU Târgu-Jiu nu deţine un aparat PCR, pentru testarea şi diagnosticarea certă a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, ulterior, s-a constatat că în unitatea medicală există, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert, aparat de tip PCR cu capacitate de testare şi diagnosticare certă a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, notează agerpres.ro. „Totodată, s-a reţinut că era necesar, pentru punerea în funcţiune a acestui aparat, să fie achiziţionate kit-uri Xpert Epress SARS-CoV-2", se precizează în comunicatul de presă.

Cauza a fost înregistrată la data de 6 aprilie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu sub nr. 1077/P/2020, cercetările fiind efectuate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean - Gorj - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico - Financiare, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unităţi de parchet.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy