Smântână cu CRETĂ, miere cu CLEI, unt falsificat cu untură sau SEU. Mencinicopschi, LISTA alimentelor modificate pe care să le EVITĂM

Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit lista alimentelor modificate, care ne fac rău sănătății. Cum sunt modificate smântâna, mierea, carnea sau untul.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit modul în care unele alimente pot fi modificate și că în ciuda eforturilor noastre de a adopta un stil de viață sănătos, de multe ori pot fi în zadar din cauza producătorilor care "alterează" alimentele și le modifică.
Ei bine, preparatele pe care le consideri sănătoase, se pot modifica într-un real pericol din cauza aditivilor.
Alimentele pe care trebuie să le evităm
În cartea sa, "Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm", profesorul Mencinicopschi ne îndrumă să evităm următoarele alimente: orezul alb cu carne, cartofii prăjiţi, prăjiturile şi hamburgerii și spune cum sunt modificate unele alimente.
De exemplu, laptele se modifică prin adaosul de apă, prin extragerea grăsimilor și prin combinarea diferitelor tipuri de lapte. În plus, unii furnizori obişnuiesc să ascundă defectele sau să prevină alterarea prin adăugarea conservanţilor sau al substanţelor de neutralizare.
În ceea ce privește smântâna, prof. Mencinicopschi spune că în ea se adaugă: făină, gelatină, lapte bătut, albuş de ou, cretă sau chiar gips.
"Untul, falsificat cu untura de porc sau seu de vită"
"Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe baza de grăsimi hidrogenate, nocive pentru sănătate, obținute din uleiuri vegetale sau din grăsime de peste dezodorizată. Untul mai poate fi falsificat cu untura de porc sau seu de vita", susține directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Pe de altă parte, brânzeturile sunt prelucrate prin substituirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală, precum: praf din albuş de ou, plasmă sanguină, proteine vegetale din mazăre, cereale sau soia.
Mierea, îngroșată cu clei de oase
În miere pot fi depistați îndulcitori, fie naturali, fie artificiali și se îngroaşă cu ajutorul amidonului, gelatinei sau chiar cu clei de oase.
În cadrul alimentelor modificate intră şi carnea, dezosată mecanic, adică tot ceea ce rămâne pe oase după dezosarea manuală este recâştigat prin procedee mecanice.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi subliniază că acest tip de carne "are o valoare biologică şi microbiologică scăzută și mai mult, carnea de la un animal este amestecată cu cea de la un alt animal.
"Atunci când achiziţionezi carne de porc, trebuie să te gândeşti că aceasta poate să aibă în componenţa sa bucăţi provenite de la cal sau măgar. Cârnaţii, salamul, mezelurile şi carnea tocată sunt modificate prin adăugarea de şorici, aditivi, soia, tendoane...", mai spune el.
Alimentele "CRIMĂ pentru ficat și stomac": Sunt înfiorătoare, otravă
Irina Loghin este una dintre cele mai apreciate artiste, dar și una dintre cele mai invidiate pentru felul în care arată la cei 83 de ani.
Ei bine, secretul Irinei Loghin este un stil de viață extrem de sănătos, despre care nu s-a sfiint niciodată să vorbească.
Cântăreața a vorbit despre alimentele pe care le consumă frecvent, dar și despre cele de care se ferește și le cataloghează ca fiind extrem de periculoase pentru organism.
"Mi-aș dori ca lumea să aprecieze foarte mult stilul de viață sănătos, nu știe ce pierde. Tot răul din organism vine de la alimentație, ce mănânci. Dovadă că sunt a fost un moment în care niște chiftele mi-au lăsat gura apă, dar totodată mi-a venit un miros de ulei încins și am renunțat.
Pentru toate gospodinele, în general, este așa de simplu să gătești o mâncare. Ai tăiat ceapa, cât mai multă, pentru că se știe că ceapa dă gustul oricărei mâncări. Ceapa dă dulceață, parfum, miros, tot. De ce pui ceapa în ulei, chiar dacă ai călit-o? Pune-o direct în tigaie, pică puțină apă, pune capacul peste ea, las-o să se cristalizeze bine acolo și pe urmă pui uleiul rece, că nu se mai încinge și atunci este o mâncare sănătoasă.
Trebuie să avem atenție la toate, în primul rând la.... citește mai departe AICI
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
De ce să pui o picătură de ulei de măsline pe oalele de inox, aragaz și hotă. Te vei îndrăgosti de acest truc!
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
De ce să nu mai speli niciodată tocătorul de lemn cu detergent de vase. Gafa colosală pe care ai făcut-o până acum
Trucul simplu care te scoate din stres, anxietate și atac de panică: respiră... din burtă. Fă asta de 3 ori!
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!