Alimentele toxice de Crăciun. Stroescu: E mama cancerului și al tuturor bolilor

mancare-craciun-SoftDigitalArt mancare craciun - Foto: Freepik @SoftDigitalArt

Medicul afirmă că “inflamația e mama tuturor bolilor”, iar despre preparatele tradiționale spune direct că “acest aliment nu are nimic sănătos”.

Pentru mulți, masa de Crăciun este un maraton culinar. Pentru medicul nutriționist Virgiliu Stroescu, discuția despre sărbători pornește de la o idee simplă: ce alegem să punem în farfurie și în pahar poate avea consecințe serioase.

Medicul Virgiliu Stroescu subliniază diferența dintre alimentația bazată pe produse animale și alimentația bazată pe produse vegetale, pe care o consideră varianta "cea mai bună pentru organism".

"Toate produsele animale, fiind acide și având hormoni, favorizează boala canceroasă. Toate produsele vegetale, neavând colesterol, dau înapoi și arterioscleroza, bolile degenerative și cancer.

E un post anti cancer și anti boli degenerative", spune medicul Virgiliu Stroescu, care a completat că: “inflamația e mama tuturor bolilor, în special a cancerului. Când consumi hrană nesănătoasă, organismul întreg este afectat și apare inflamația, care este mama tuturor bolilor”.

În ceea ce privește preparatele clasice de sărbători, dr. Virgiliu Stroescu spune ferm: carnea și produsele din carne nu sunt o hrană fiziologică pentru om.

"Hrana animală nu e sănătoasă. Nu e o hrană fiziologică. Ea, ca esență, nu e sănătoasă. Cea mai bună hrană este hrana vegetală, pură, fără nicio modificare. Toba nu are nimic sănătos", adaugă Virgiliu Stroescu.

Întrebat ce ar fi mai toxic dintre tobă și cârnați, dr. Virgiliu Stroescu spune că diferența depinde de compoziție.

"Ce se pune în acestea contează. Ele nu sunt sănătoase, dar sunt gustoase", a spus el, la Antena 3 CNN.

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare