Spațiile verzi din orașe pot ajuta oamenii să trăiască mai mult

Cea mai mare recenzie din lume până în prezent a stabilit recent cât de important este spațiul verde urban pentru a evita moartea prematură.

 

Noile cercetări întăresc ideea că spațiile verzi stimulează longevitatea.
Aproximativ 63% dintre oamenii din Statele Unite trăiesc în orașe.

Unele orașe sunt mai verzi decât altele - Philadelphia, de exemplu, are o istorie lungă de ecologizare urbană și încearcă chiar să-și crească 20% din spațiul verde - iar orașele din nord tind să aibă mai puțin spațiu verde decât cele din sud, notează Medical News Today. 

Acum, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încearcă să evidențieze importanța spațiului verde pentru bunăstare și sănătate publică.

Spațiile verzi urbane, cum ar fi parcurile, câmpuri sportive, păduri, lacuri și grădini oferă oamenilor spațiul pentru activitate fizică, relaxare, pace și liniște. Studii multiple au arătat că aceste spații reduc stresul și stimulează sănătatea mentală și fizică.

Spațiile verzi sunt, de asemenea, asociate cu o calitate mai bună a aerului, zgomot redus al traficului, temperaturi mai reci și o diversitate mai mare.

În plus, estimările recente au situat în jur de 3,3% din totalul deceselor globale, ca urmare a lipsei de activitate fizică, în cea mai mare parte ca urmare a deplasării slabe și a accesului limitat la zonele de agrement.

Cu toate acestea, multe dintre aceste studii au privit doar un anumit moment în timp și au variat modul în care au măsurat utilizarea oamenilor de spațiu verde.

Acum, cea mai cuprinzătoare revizuire de până în prezent a analizat nouă studii longitudinale pe șapte țări, 8 milioane de oameni și câțiva ani de monitorizare.

Apărută în The Lancet Planetary HealthTrusted Source, metaanaliza a găsit dovezi puternice care să demonstreze că spațiile urbane verzi pot ajuta oamenii să trăiască mai mult. 

Institutul de Sănătate Mondială din Barcelona (ISGlobal) din Spania a efectuat această revizuire în colaborare cu Universitatea de Stat Colorado din Fort Collins.

Parcurile se pot proteja de moarte timpurie

„Studiul arată că spațiul verde din orașe reduce mortalitatea prematură", a explicat dr. Mark Nieuwenhuijsen, director al Planificării Urbane, Mediului și Inițiativei de Sănătate la ISGlobal.

„Adesea, orașele nu au prea mult spațiu verde", a adăugat el. "Spațiul verde este de asemenea bun pentru atenuarea climei prin reducerea efectelor căldurii din orașe și reducerea efectelor poluării aerului."

Dr. Mark Nieuwenhuijsen

Acest studiu, separat de amploarea sa, a fost determinat de nevoia OMS de a dezvolta un instrument de evaluare a impactului asupra sănătății pentru intervenții ecologice în orașe, a explicat pentru Noutățile medicale astăzi dr. Nieuwenhuijsen.

Mai precis, OMS a avut nevoie de o imagine robustă a legăturii dintre spațiul verde și mortalitatea prematură pentru a proiecta un instrument pentru intervenții ecologice.

„Am căutat în mod sistematic și am inclus toate studiile de cohortă pe care le-am putea găsi pe NDVI, o măsurare [ușor] de spațiu verde obținută și mortalitate prematură și am realizat o meta-analiză", a spus dr. Nieuwenhuijsen.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel