Spitalul de Pediatrie Ploiești, scandal după decesul unui bebeluș

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Copil  FOTO: pexels.com
Copil FOTO: pexels.com

Un bebeluș de 6 luni a murit la Spitalul de Pediatrie Ploiești, la câteva ore după ce a fost dus cu febră. Mama adoptivă acuză medicii că nu au salvat pruncul.

O femeie din Ploiești acuză medicii de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești că nu i-au salvat bebelușul de 6 luni, dus cu febră. Copilul se afla în procedura de adopție și, potrivit mamei, nu ar fi avut probleme de sănătate în trecut.

Femeia a povestit pentru ziarulincomod.ro că miercuri dimineață, 3 aprilie, s-a trezit și a observat că micuțul are febră 39 de grade. La 5.10 a sunat la salvare, iar jumătate de oră mai târziu un echipaj ducea bebelușul la Spitalul de Pediatrie din Ploiești.

Ore întreți n-a știut de copil

Ajunși acolo, micuțul a fost preluat de medici, iar mama susține că ore întregi nu știut nimic de copil și că a fost trimisă să aștepte pe hol, deși era operată la picior. Când întreba de bebeluș i se spunea că și-a revenit. Patru ore mai târziu, o prietenă a femeiii a făcut scandal și a cerut medicilor să lasă să-și vadă copilul. Astfel a reușit să intre la bebeluș care era în comă.

Văzând în ce stare se află a cerut o ambulanță ca să-l ducă la București. I s-a spus că nu au salvări care să facă asta.

Ba chiar a fost luată la mișto de personalul medical. Femeia mai povestește, pentru site-ul citat, că bebelușul avea mâinile și picioarele vinete, iar când a întrebat care e motivul, i s-a spus că i-au cedat rinichii și corpul e plin de infecție. Avea 40 de grade. Organele au cedat rând pe rând, iar bebelușul a murit. Mama spune că și-a dat seama că bebelușul va muri după agitația din spital.

O parte din mărturisirea mamei:

„A intrat în comă în spital, au zis că a avut un microb. Au spus că i s-a urcat microbul la cap, a făcut stop cardio respirator.(...) Ei spun că a făcut meningită, septicemie. (...) Nu spun că medicii nu și-au dat silința, dar nu știu ce să facă, ori nu știu, ori nu au cu ce, că de stat lângă el au stat, chiar dacă vor medicii, nu au cu ce să se descurce. 

(...) dacă știa că nu îl poate salva, de ce nu l-a trimis la București înainte să intre comă și mi-a spus că nu avea cu ce. De ce nu a chemat elicopterul SMURD?! Mai bine îl duceam eu cu taxiul... A dat niște telefoane, s-a agitat, dar nu a băgat-o nimeni în seamă când a încercat să găsească o salvare... Strigau într-una «să-l stabilizăm să mergem la București», dar ei n-au mai putut să-l stabilizeze", potrivit ziarulincomod.ro.

Femeia mai declarat că mai bine se închide spitalul și copiii bolnavi sunt duși în altă parte decât să moară. Își dorește „să se facă ceva să nu mai moară alți copilași de acum încolo".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel