Spitalul Județean Deva: lucrări de amenajare cu bani de la Consiliului Județean

Adisa Codruț |
Data publicării:
Documente
Documente

Reprezentanții Consiliul Judeţean Hunedoara au alocat, marţi, 16 iulie, un milion de lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Deva, bani. La Spitalul Județean de Urgență Deva se vor face lucrări de amenajare a unui spaţiu la parter ca să fie amplasat un aparat de rezonanţă magnetică (RMN) şi se va reface instalaţia electrică de la secţia de Recuperare fizică a unităţii medicale, cunoscută cu numele de "Baia Sărată".

"Au nevoie de bani ca să înceapă tot ceea ce înseamnă modificări pentru noua locaţie a RMN, dar şi pentru partea electrică de la Baia Sărată, inclusiv transformatorul de acolo. Eu cred că sunt două proiecte importante pentru spital, binevenite pentru un tratament civilizat sau pentru profilaxie", a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, citat de Agerpres.

Noul RMN va fi pus la parterul spitalului, într-o zonă de 160 metri pătrați, folosită acum pentru direcţiune şi sală de şedinţe. Noul spațiu va include: un cabinet de investigaţii RMN, o cabină de comandă, un spaţiu pentru pregătirea pacienţilor adulţi şi unul pentru minori, care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire. Se vor amenaja: o sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiare, un birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Potrivit sursei citate, RMN se va cumpăra cu bani prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel