Stomatologie

Dacă avem dinții cariați, lipsă sau strâmbi, evităm să zâmbim și chiar să vorbim. Afectarea, în cazul problemelor cu dantura, este multiplă: fiziologică, pentru că lipsa dinților sau faptul că sunt strâmbi ne fac să nu ne alimentăm corect; estetică, pentru că nu zâmbim și nu participăm la...

Scris de: Adisa Codruț       09 noi, 11:52

Înainte să ne gândim la estetica dinților noștri, trebuie să ne asigurăm în privința sănătății lor. Sănătatea dinților pleacă în primul rând de la gingii. Există o afecțiune, spre exemplu, care se numește „boala dinților frumoși”, în care dinii arată ca în reclame dar gingiile sunt bolnave....

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 20:44

Un studiu recent arată că, din cauza pandemiei COVID-19, o mare parte dintre pacienții cu afecțiuni ortodontice au intenția de a amâna vizita la stomatolog și tratamentele pe care ar trebui să și se facă. Efectul acestor întârzieri poate fi devastator, întrucât afectează respirația. 

Scris de: Dana Lascu       05 oct, 23:33

Primul român care a intrat în top 100 de medici din lume vine la București, la Congresul Colegiului Medicilor Stomatologi, în cadrul căruia va susține o lucrare și va primi un titlu foarte important din partea Universității de Medicină și  Farmacie Carol Davila.

Scris de: Adisa Codruț       05 oct, 20:19

Parodontita este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și de deces din urma acestora arată un nou studiu. Practic, arată un nou studiu, cu cât parodontita este mai severă, cu atât este mai mare riscul de boli de inimă. Asociația a fost deosebit de evidentă în rândul pacienților...

Scris de: Dana Lascu       25 aug, 14:33

Respirația urât mirositoare poate fi simptom pentru 8 boli, unele dintre ele chiar grave. Iată de ce trebuie să mergi la medic și să afli cauza: 

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 23:44

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a vorbit la DICȚIONAR MEDICAL despre substanțele de albire a dinților.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 00:06

Doctorița Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a explicat la emisiunea DC Medical, Dicționar Medical, cum se face corect detartrajul dentar.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 23:48

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, vine la DICȚIONAR MEDICAL, marți, 10 august, de la ora 16.00, ca să ne explice cum se face corect detartrajul dentar.

Scris de: Dana Lascu       10 aug, 10:55

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, vine la DICȚIONAR DC MEDICAL, joi, 22 iulie, de la ora 16.00, ca să ne explice ce este sunt protezele dentare, cum se fac acesta și în ce situații sunt recomandate.

Scris de: Dana Lascu       21 iul, 23:13

Medicul stomatolog Ada Epistatu a vorbit, la un post TV, despre motivele respirației urât mirositoare.

Scris de: Adisa Codruț       08 iul, 14:13

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a explicat la DICȚIONAR MEDICAL tot ce trebuie să știm despre implantul dentar.

Scris de: Angela Sabău       06 iul, 16:55

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog specializat în ortodonție, semnalează că, odată cu instalarea verii, dar mai ales cu ridicarea impunerii purtării măștilor de protecție pe stradă, cele mai accesate servicii stomatologice sunt cele de estetică dentară care oferă zâmbete albe, armonioase,...

Scris de: Cătălina Burghelea       06 iul, 13:45

Bijuteriile dentare sunt o modă care a atras tot mai mulți tineri. Pe termen lung, implică riscuri destul de grave, cum ar fi tartru, fisuri etc. 

Scris de: Cătălina Burghelea       21 iun, 08:59

Sănătatea dentară este crucială pentru bunăstarea generală, iar pasta de dinți cu ulei de cocos devine o soluție dovedită științific pentru problemele dentare. Mai multe infecții ale gurii pot provoca alte probleme în corp. Bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, demența și problemele...

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 15:22

Ce trebuie să știi despre parodontoză. Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a precizat, marți, 15 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, că parodontoza este o boală nenorocită pentru cine o are cu adevărat.

Scris de: Cătălina Burghelea       15 iun, 22:55

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a explicat, marți, 15 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, ce este parodontoza, cum și de ce apare ea, dar și când confundăm această boală cu o altă afecțiune. 

Scris de: Cătălina Burghelea       15 iun, 18:29

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, vine la DICȚIONAR MEDICAL, marți, 15 iunie, de la ora 16.00, ca să ne explice ce este parodontoza, cum și de ce apare ea, dar și când confundăm o altă afecțiune cu această boală. 

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 18:18

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, Doctor în științe medicale și specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie orală, a explicat, marți, 1 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, cum își pot întări copiii dinții. 

Scris de: Cătălina Burghelea       01 iun, 21:28

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, Doctor în științe medicale și specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie orală, a explicat, marți, 1 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, de ce facem carii dentare, deși avem o igienă orală riguroasă.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 iun, 17:05

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont, sesizează că, în ultimul an, a crescut cu 30% numărul părinților care vin cu copiii la stomatolog preventiv, fără a avea o problemă dentară acută. ”Tot mai mulți părinți au devenit constienți de importanța menținerii sănătății denatare încă din...

Scris de: Cătălina Burghelea       01 iun, 15:59

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, vine la DICȚIONAR MEDICAL, astăzi, de la ora 16.00, ca să ne explice ce sunt cariile dentare, cum și de ce apar ele, dar și cum se previn și se tratează. Cu sfaturi speciale pentru mămicile care vor ca odraslele lor să aibă dinți ca de reclamă!

Scris de: Dana Lascu       01 iun, 15:00

Gingivita poate provoca inflamații ale gingiilor și sângerări la spălarea dinților.

Scris de: Cătălina Burghelea       17 mai, 16:56

Când purtați aparat dentar ar fi bine să evitați anumite alimente.

Scris de: DCMedical Team       13 mai, 23:32

O analiză a studiilor publicate indică faptul că Twitter poate fi un instrument util de învățare în educația dentară.

Scris de: Dana Lascu       05 mai, 13:53

Conform medicinei tradiționale chineze, fiecare dinte corespunde unui organ din corpul uman. Se pare că ar fi o legătură energetică între organele noastre și anumite probleme de sănătate de care am putea suferi. 

15 apr, 11:44

Tentați de reclamele pe care le văd și produsele care promit minuni, mulți tineri aleg să facă acasă, după ureche, albirea dentară. Iar asta îi supune la riscuri uriașe pe termen lung, explică Dr. Denisa Zaharia. 

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 16:17

Colegiul Medicilor Stomatologi reacționează după apariția în mediul public a unei scrisori semnate și de doctori stomatologi care solicită președintelui Iohannis renunțarea la unele dintre restricțiile impuse din cauza COVID.

Scris de: DCMedical Team       03 apr, 21:12

Aceste alimente sunt un inamic pentru sănătatea dinților tăi. Iată ce spun medicii stomatologi. 

Scris de: Cătălina Burghelea       12 Martie, 12:13

În anii '90, să-ți duci copilul la dentist nu era un obicei atât de frecvent. Țin minte că pe la 10 ani m-a dus mama la policlinica stomatologică din Buzău și era un loc atât de neprietenos încât nu am mai ajuns la vreun dentist decât pe la 25 de ani pentru un detartraj.

Scris de: Cătălina Burghelea       12 Martie, 09:23

Click pentru a naviga in paginile din categoria STOMATOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy