Stresul cronic poate contribui la apariția bolii Alzheimer. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
Oboseala cronică
Oboseala cronică

Stresul psihosocial cronic - care implică o cale numită axa hipotalamică-hipofizară-suprarenală (axa HPA) - poate contribui la dezvoltarea bolii Alzheimer. 

O nouă recenzie publicată în Biological Reviews (link direct analiză) descrie modul în care factorii de mediu și genetici pot avea impact asupra axei HPA a indivizilor și, în cele din urmă, cum stresul psihosocial cronic poate crește riscul de boală Alzheimer.

Revizuirea propune, de asemenea, un mecanism prin care factorii genetici care influențează axa HPA pot afecta, de asemenea, inflamația, un factor cheie al neurodegenerării.

„Ceea ce știm este că stresul cronic afectează multe căi biologice din corpul nostru. Există o interacțiune intimă între expunerea la stres cronic și căile care influențează reacția organismului la un astfel de stres", a declarat autorul senior al analizei, dr David Groth, de la Curtin University, din Australia. 

„Variațiile genetice din aceste căi pot influența modul în care sistemul imunitar al creierului se comportă ducând la un răspuns disfuncțional. În creier, acest lucru duce la o întrerupere cronică a proceselor normale ale creierului, crescând riscul de neurodegenerare ulterioară și, în cele din urmă, de demență”, a explicat cercetătorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel