Stresul: locul unde a fost localizat în creier

Florina Pop |
Data publicării:
Job  FOTO: pexels.com
Job FOTO: pexels.com

Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit în creier ”casa” stresului. Scanările cerebrale ale unor oameni care se uită la imagini foarte tulburătoare au relevat acele rețele neuronale care se activează la stres.

Un studiu publicat în Nature Communications arată că conexiunile neuronale emanate de hipocampus la vizualizarea unor imagini violente au atins zone ale creierului asociate cu răspunsuri la stres fiziologic, ci și cortexul frontal lateral dorsal, o zonă a creierului implicată în funcții cognitive superioare și reglarea emoțiilor. Cecrcetătorii de la Universitatea Yale au făcut teste pe animale și au descoperit că atunci când conexiunile neuronale dintre hipocampus și cortexul frontal erau mai puternice, subiecții au raportat că se simt mai puțin stresați de imaginile supărătoare.

”Asemănător descoperirilor recente care amintesc de experiențele pozitive pot scădea răspunsul la stres al organismului, munca noastră sugerează că rețelele cerebrale legate de memorie pot fi valorificate pentru a crea un răspuns emoțional mai rezistent la stres”, susține unul dintre cercetătorii implicați în studiu, potrivit unui comunicat al Universității Yale.

Cercetarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel