Stresul: locul unde a fost localizat în creier

Florina Pop / 27 mai 2020 / 18:49
Job  FOTO: pexels.com
Job FOTO: pexels.com

Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit în creier ”casa” stresului. Scanările cerebrale ale unor oameni care se uită la imagini foarte tulburătoare au relevat acele rețele neuronale care se activează la stres.

Un studiu publicat în Nature Communications arată că conexiunile neuronale emanate de hipocampus la vizualizarea unor imagini violente au atins zone ale creierului asociate cu răspunsuri la stres fiziologic, ci și cortexul frontal lateral dorsal, o zonă a creierului implicată în funcții cognitive superioare și reglarea emoțiilor. Cecrcetătorii de la Universitatea Yale au făcut teste pe animale și au descoperit că atunci când conexiunile neuronale dintre hipocampus și cortexul frontal erau mai puternice, subiecții au raportat că se simt mai puțin stresați de imaginile supărătoare.

”Asemănător descoperirilor recente care amintesc de experiențele pozitive pot scădea răspunsul la stres al organismului, munca noastră sugerează că rețelele cerebrale legate de memorie pot fi valorificate pentru a crea un răspuns emoțional mai rezistent la stres”, susține unul dintre cercetătorii implicați în studiu, potrivit unui comunicat al Universității Yale.

Cercetarea AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy