Substanțele nutritive din alimente prelungesc viața. Suplimentele alimentare nu sunt pe listă
Substanțele nutritive din alimente sunt cele care ne prelungesc viața, nu cele din suplimentele alimentare. Asta au stabilit, recent, cercetătorii.
Alimentația greșită este tot mai adesea invocată în foarte multe afecțiuni, fiind considerată cauza principală a unor afecțiuni cardiovasculare. Acestea, alături de diabet și cancer, sunt cele mai de temut afecțiuni care duc la deces.
Medicii spun adesea că aportul de substanțe nutritive este foarte important pentru menținerea sănătății, motiv pentru care multe persoane aleg să completeze alimentația cu suplimente alimentare.
Însă cercertătorii au descoperit că un aport adecvat de substanțe nutritive din alimente, nu din suplimente, este legat de o rată mai mică de deces, potrivit unui studiu din 2019, publicat de Annals of Internal Medicine, citează Harvard Medical School.
Legătura dintre suplimentele alimentare și deces
Oamenii de știință au analizat lagătura dintre alimente și suplimente și decese, indiferent de cauze, printre mai mult de 30.000 de adulți.
Rezultatele arată că aporturile adecvate de vitamina K, vitamina A, magneziu, zinc și cupru au fost asociate cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare - dar numai dacă au provenit din alimente și nu suplimente.
Ei au descoperit, de asemenea, că consumul excesiv de calciu din suplimente - mai mult de 1.000 de miligrame pe zi - a fost asociat cu un risc mai mare de deces prin cancer. Această cantitate este dificil de obținut din alimente, dar este mai ușor cu suplimentele.
-
Pune câteva frunze de dafin în dulap. Te vei îndrăgosti de acest truc26.12.2025, 21:36
-
AVC este de la inimă: mit sau adevăr?26.12.2025, 18:27
-
De ce respirația miroase a gunoi după ce mănânci ceapă?26.12.2025, 17:54
-
3 alimente care chiar reduc balonarea26.12.2025, 17:01
-
Ceaiul care desfundă nasul instant26.12.2025, 15:50
Simptomul banal care poate semnala diabetul. Apare noaptea
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Otrava din cafea care ne îmbolnăvește. Ce greșeală facem când ne bem cafeaua
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică
EXCLUSIV Screening mobil pentru diabet în satele României. Vasiliki Tsagkaraki (Boehringer Ingelheim România): Dăm speranță pacienților
Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
EXCLUSIV Peștele, pastila naturală de Omega-3. Dr. Lygia Alexandrescu: Efect cardioprotector. Scade colesterolul și trigliceridele
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Diabetul pe bază de stres: legătura dintre nivelul de cortizol și dificultatea de a menține o glicemie stabilă
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
EXCLUSIV Postul Crăciunului: adevărul despre produsele de post. Ingredientul care dăunează sănătății. Dr. Lygia Alexandrescu: Nu e o alegere bună
Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
EXCLUSIV Ce trebuie să știi dacă ai glicemia ridicată. Vasiliki Tsagkaraki (Boehringer Ingelheim România) explică
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
EXCLUSIV Educația nutrițională, esențială. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Farfuria corectă trebuie aplicată
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Semnele banale ale diabetului care apar dimineața. Trei detalii la care să fii atent
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
