Suc de lămâie și bicarbonat de sodiu, efecte incredibile dacă le consumi împreună

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Despre sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu știm cu toții cât de minunate sunt pentru sănătate, însă combinate devin adevărate aliate împotriva anumitor afecțiuni.  

Lămâia

 

Acest citric este lăudat pentru conținutul său de vitamina C și potasiu, puterea sa antioxidantă, capacitatea sa de a întări sistemul imunitar, precum și pentru numeroasele sale beneficii pentru piele. În plus, lămâia tratează diverse tulburări digestive, cum ar fi constipația, indigestia, etc. 

Bicarbonatul de sodiu

 

Cunoscut pentru beneficiile sale asupra igienei orale, bicarbonatul de sodiu mai are și alte virtuți: ajută la reglarea acidității și pH-ului organismului, ajutând astfel la prevenirea ulcerelor și a arsurilor la stomac, a acidozei metabolice, precum și a problemelor digestive.

Lămâie și bicarbonat de sodiu

 

Prin urmare, utilizarea acestor două ingrediente împreună dublează efectele lor asupra sănătății. 

Pentru a prepara amestecul de suc de lămâie și bicarbonat de sodiu, ai nevoie de:

- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

- 1 jumătate de lămâie

- 1 sticlă de apă minerală.

Stoarce jumătatea de lămâie folosind un storcător, o furculiță sau manual, apoi toarnă sucul într-un pahar cu apă minerală. Adaugă bicarbonatul de sodiu înainte de a amesteca bine soluția.

Vezi alte 5 utilizări neașteptate ale bicarbonatului de sodiu

Este recomandat să consumi acest amestec zilnic, de două ori pe zi, dacă suferi de probleme digestive. În plus, pentru a obține rezultate optime, folosește apă călduță în locul celei reci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel