Sucul de roșii nesărat scade tensiunea și colesterolul rău
Într-un studiu publicat în numărul din iunie al revistei Food Science & Nutrition, consumul de suc de roșii nesărat a scăzut tensiunea arterială și colesterolul „rău” LDL la adulții...
În cadrul studiului publicat în numărul din iunie al revistei Food Science & Nutrition, 184 de bărbați și 297 de femei au consuma sucul de roșii nesărat cât de mult și-au dorit, timp de un an.
Au băut cât suc de roșii au vrut timp de un an
Participanții au fost examinați pentru markeri de risc cardiovascular, cum ar fi tensiunea arterială, profilul lipidic și toleranța la glucoză, înainte și după perioada de studiu.
La sfârșitul studiului, tensiunea arterială la 94 de participanți care aveau pre - hipertensiune sau hipertensiune netratată a scăzut semnificativ: tensiunea arterială sistolică a scăzut de la o medie de 141,2 la 137,0 mmHg, iar tensiunea arterială diastolică a scăzut de la o medie de 83,3 la 80,9 mmHg.
De asemenea, nivelurile de colesterol „rău" LDL la 125 de participanți cu colesterol ridicat au scăzut de la o medie de 155,0 la 149,9 mg / dl. Aceste efecte benefice au fost similare la bărbați și la femei, dar și la grupuri de vârstă diferite.
15,2 milioane de decese din cauza bolilor cardiovasculare
„După câte știm noi, studiul actual este primul care investighează efectele consumului de suc de roșii sau produse de tomate asupra markerilor de risc pentru boli cardiovasculare pe parcursul unui an și pe o gamă largă de vârstă", au notat autorii.
Bolile cardiovasculare (CVD) constituie cea mai mare cauză a mortalității la nivel mondial și, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), au fost responsabile pentru 15,2 milioane de decese globale (26,7%) în 2016.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
99% dintre atacurile de cord și accidentele vasculare au legătură cu doar patru factori de risc
Testul rapid și banal care îți arată dacă ai probleme cardiace. Diagnostic precis în câteva minute
Care este tensiunea arterială normală?
Trebuie să știi ASTA dacă ai mereu picioarele reci. Boala pe care o indică
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială
Ce este un puseu de tensiune. Cât de periculos este
Exerciții simple de făcut în avion pentru prevenirea cheagurilor de sânge
Asta trebuie să faci în timpul unui zbor cu avionul pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.
Boala care a crescut cu 450% și afectează tot mai multe persoane
Exces de decese cardiace post-COVID. Situația nu revine la normal
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
EXCLUSIV De ce tinerii ajung să aibă dislipidemie și cât de gravă poate fi. Dr. Monica Trofin Bănescu explică
Adevărul din spatele suplimentelor care promit să-ți curețe vasele de sânge
Ghiduri noi pentru colesterol și prevenția bolilor cardiovasculare
Edemul periferic, simptom cardiac ignorat de peste 50% dintre pacienți
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Hipertensiunea ucide peste 10 milioane de oameni pe an. Majoritatea deceselor ar putea fi prevenite
EXCLUSIV Chirurgia inimii în secolul XXI. Dr. Victor Costache: Chirurgul trebuie să stăpânească toate tehnicile
EXCLUSIV Stenoza aortică, simptome, diagnostic și tratamente moderne. Prof. dr. Horațiu Moldovan: Începe să obosească, face sincope
Insuficiența cardiacă letală, un nou tratament. Enzima ALPK2 ar putea proteja inima prin activarea TPM1
Tratamentul care îți protejează inima de cea mai letală afecțiune.
Virusul respirator sincițial (VRS) poate crește riscul cardiac
Noua metodă de măsurare a tensiunii arteriale care ar putea salva mii de vieți
EXCLUSIV Cum afectează hormonii sănătatea inimii. Boala cardiacă carcinoidă: complicația silențioasă care atacă valvele inimii
EXCLUSIV Cea mai mare problemă cu care se confruntă medicii. Dr. Silviu Dumitrescu recunoaște: Să nu mai ascundem lucrurile
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
