Sucul de țelină: beneficii pentru sănătate pe care nicio altă băutură nu ți le oferă. Ajută inclusiv la slăbit

Angela Sabău |
Data publicării:
Smoothie. Foto: Pixabay
Smoothie. Foto: Pixabay

Sucul de țelină nu este la fel de popular precum cel de morcov de exemplu, dar beneficiile lui ar trebui să-l plaseze mult mai sus în topul preferințelor. De la detoxifiere la slăbit, aduce o serie întreagă de beneficii pentru sănătate.

Țelina este un ingredient versatil care provine din familia Apiaceae. Este adesea folosit în salate și ca garnitură într-o varietate de feluri de mâncare. Se spune că sucul de țelină este extrem de benefic pentru sănătate. Conține vitamine precum A, C și K împreună cu calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Consumul regulat de suc de țelină ajută la detoxifierea organismului și la menținerea hidratării. Este, de asemenea, sărac în zahăr și bogat în antioxidanți care ajută la reducerea inflamației în organism.

Iată câteva beneficii suplimentare pentru sănătate ale consumului de acest suc nutritiv.

Tratează insomnia

Sucul de țelină este băutura ideală pentru a dormi bine, mai ales atunci când te simți deosebit de nedormit. Prezența magneziului și a uleiurilor esențiale îl fac eficient în asigurarea unui somn sănătos.

Reduce inflamația

Sucul de țelină ajută la reducerea inflamației din organism, deoarece este bogat în antioxidanți precum acidul cafeic, acidul p-cumaric și acidul ferulic, care ajută la scăderea stresului oxidativ.

Face pielea să strălucească

Sucul de țelină este plin de nutrienți esențiali, cum ar fi acidul folic, vitamina A, B, C și K, care ajută la îmbunătățirea sănătății pielii și la asigurarea unei pielii impecabile și curate. Hrănește pielea și o face să strălucească.

Ajută la pierderea în greutate

Sucul de țelină are un conținut scăzut de zahăr și bogat în fibre, ceea ce îl face una dintre cele mai bune băuturi pentru cei care urmăresc să scadă în greutate. După ce bei suc de țelină, te simți sătul, iar această senzație de sațietate te împiedică să mănânci în exces.

Face părul sănătos

Consumul regulat de suc de țelină ajută la menținerea părului sănătos și puternic. Are un conținut ridicat de apă, ceea ce îl face eficient în îmbunătățirea calității părului și prevenirea uscăciunii. Prezența vitaminei A în sucul de țelină ajută la tratarea mătreții și la hrănirea rădăcinilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel