Avocado are beneficii pentru INIMĂ, dar și pentru siluetă

Avocado are o varietate de substanțe nutritive, fiind considerat un aliment complet.
Avocado este unul dintre alimentele cu cele mai multe beneficii pentru inimă și siluetă, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai calorice, aproape jumătate dintre ele provenind din grăsimi.
Fructul de avocado, considerat multă vreme unul exotic, are o varietate de substanțe nutritive care îi conferă calități de aliment complet.
Iată câteva dintre substanțele nutritive care se regăsesc într-o singură porție de 100 de grame de avocado:
- Vitamina K: 26% din doza zilnică recomandată (DZR)
- Acid folic: 20% din DZR
- Vitamina C: 17% din DZR
- Potasiu: 14% din DZR
- Vitamina B5: 14% din DZR
- Vitamina B6: 13% din DZR
- Vitamina E: 10% din DZR
De asemenea, conține cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1 (tiamină), B2 (riboflavină) și B3 (niacină).
Cele mai importante beneficii ale fructului de avocado
Avocado oferă:
- protecție cardiovasculară, datorită conținutului de grăsimi mononesturate;
- împiedică formarea cheagurilor de sânge;
- îmbunătățește memoria și atenția;
- contribuie la menținerea sănătății pielii și a ochilor;
- reglează tranzitul intestinal;conține o cantitate mare de vitamina E – cu rol antioxidant si antiaging.
Grăsimile din avocado aduc beneficii inimii . Avocado nu conține colesterol sau sodiu și este sărac în grăsimi saturate. În plus, conține mai mult potasiu decât bananele.
Într-o porție de 100 de grame de avocado se regăsește 14% din doza zilnică recomandată de potasiu, comparativ cu 10% din DZR, în cazul bananelor.
Mai multe studii arată că aportul ridicat de potasiu duce la scăderea tensiunii arteriale – un factor de risc major pentru infarct, accident vascular cerebral și insuficiență renală.
Cele 6 vitamine necesare persoanelor de peste 50 de ani. Previn AVC, dar și osteoporoza
Vitaminele sunt necesare la orice vârstă, însă pentru persoanele care au trecut de 50 de ani prezența acestora în meniu poate preveni apariția unor boli, printre care accidentul vascular cerebral (AVC) sau osteoporoza în cazul femeilor care se află la menopauză, potrivit unui WebMD.
Cele 6 vitamine pe care specialiști le recomandă în dieta ”vârstei a doua” sunt:
Vitamina B12. Această vitamină este foarte bună pentru creier și circulația sangvină. Dacă la vârste mici această vitamină se poate obține din carne, brânză, lapte, ouă, la persoanele trecute de 50 de ani, care au epuizat acizii abdominali, este nevoie de suplimentare. Doza suficientă este de 2,4 mg pe zi.
Calciu. Este vital pentru persoanele trecute de 50 de ani. Acesta întărește oasele și elimină riscul apariției osteoporozei. Însă este nevoie de atenția în consumul acestuia, deoarece dacă este luat în exces, crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau deces cardiac la femeile după menopauză. Femeile au nevoie de 1000 mg pe zi sau pot crește aportul de calciu prin consumul alimentelor cum ar fi: tofu, sardine, lactate, broccoli, migdale, spanac. (Citește mai departe AICI)
Vezi și: Fructul bogat în Vitamina C care previne OBEZITATEA
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.