Tensiune arterială: ce efecte au afinele asupra acesteia

Florina Pop |
Data publicării:
Afinele  FOTO: pexels.com
Afinele FOTO: pexels.com

Afinele ajută la scăderea tensiunii arteriale sistolice și la o îmbunătățire a funcției vaselor de sânge.

Cercetători de la King s College London arată că consumul zilnic, timp de o lună, a 200 de grame de afine ar duce la o îmbunătățire a funcției vaselor de sânge și la o scădere a tensiunii arteriale sistolice la persoanele sănătoase. O dovedesc testele pe 40 de voluntari sănătoși. Echipa a monitorizat substanțele chimice din sângele și urina voluntarilor, precum și tensiunea arterială și dilatația mediată de flux a arterei brahiale.

Concluziile, conform unui comunicat al King s College din Londra:

* efectele asupra funcției vaselor de sânge au fost observate la doar două ore după consumul băuturilor de afine și au fost menținute timp de o lună chiar și după un post peste noapte; 

* pe parcursul lunii de studiu, tensiunea arterială a fost redusă cu 5mmHg; efectul este similar cu ceea ce se observă în mod obișnuit în studiile care folosesc medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale:

* băuturile care conținau antocianine purificate au dus la îmbunătățirea funcției endoteliale - celulele endoteliale acționează ca o barieră între sângele sau limfa și țesutul corpului din jur, precum și joacă roluri cheie în coagularea sângelui și reglarea tensiunii arteriale.

Studiul integral, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel