Tensiune arterială: ce efecte au afinele asupra acesteia

Florina Pop / 16 iun 2020 / 09:39
Afine  FOTO: pexels.com
Afine FOTO: pexels.com

Afinele ajută la scăderea tensiunii arteriale sistolice și la o îmbunătățire a funcției vaselor de sânge.

Cercetători de la King s College London arată că consumul zilnic, timp de o lună, a 200 de grame de afine ar duce la o îmbunătățire a funcției vaselor de sânge și la o scădere a tensiunii arteriale sistolice la persoanele sănătoase. O dovedesc testele pe 40 de voluntari sănătoși. Echipa a monitorizat substanțele chimice din sângele și urina voluntarilor, precum și tensiunea arterială și dilatația mediată de flux a arterei brahiale.

Concluziile, conform unui comunicat al King s College din Londra:

* efectele asupra funcției vaselor de sânge au fost observate la doar două ore după consumul băuturilor de afine și au fost menținute timp de o lună chiar și după un post peste noapte; 

* pe parcursul lunii de studiu, tensiunea arterială a fost redusă cu 5mmHg; efectul este similar cu ceea ce se observă în mod obișnuit în studiile care folosesc medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale:

* băuturile care conținau antocianine purificate au dus la îmbunătățirea funcției endoteliale - celulele endoteliale acționează ca o barieră între sângele sau limfa și țesutul corpului din jur, precum și joacă roluri cheie în coagularea sângelui și reglarea tensiunii arteriale.

Studiul integral, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy