Terapie experimentală cu sânge din cordonul ombilical pentru cei cu autism

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
TSA
TSA

O terapie experimentală cu sânge din cordonul ombilical ar îmbunătăți abilitățile de comunicare socială la copiii între 2 și 7 ani care suferă de autism.

Cercetători de la Universitatea Duke, SUA, au demonstrat, într-un studiu, că o singură infuzie dintr-o unitate de sânge recoltat din cordonul ombilical al unui copil ar putea îmbunătăți abilitățile de comunicare socială la copiii între 2 și 7 ani, diagnosticați cu tulburare din spectrul autismului. La cercetare au participat 180 de copii. La o parte dintre aceștia, cei cărora le este afectat și intelectul, s-au observat îmbunătățiri în comunicarea lingvistică, în susținerea atenției (măsurată prin urmărirea ochilor) și în funcția creierului (creșterea puterii EEG alfa și beta).

Autorii studiului precizează că sângele din cordonul ombilical conține celule de imunitate modulatoare numite monocite care calmează un tip de inflamație a creierului, observată la copiii cu autism. Studiul, până acest moment, când se caută participanți pentru etapa a doua a cercetării, poate fi citit pe larg AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel