Testul scărilor îți spune cât de sănătoasă e inima ta

Florina Pop / 12 dec 2020 / 07:39
Infecțiile cardiace
Infecțiile cardiace

Urcarea a patru seturi de trepte sub un minut arată că inima ta se află într-o bună stare de sănătate.

Să urci patru seturi de trepte în mai puțin de un minut indică o bună sănătate a inimii, susțin specialiștii. ”Testul scărilor este o modalitate ușoară de a vă verifica sănătatea inimii. (...) Dacă îți ia mai mult, atunci starea ta de sănătate nu este una optimă și ar fi o idee bună să consulți un medic", a declarat autorul studiului, Jesús Peteiro, cardiolog la Spitalul Universitar A Coruña, Spania.

Acest studiu a fost realizat pentru a examina relația dintre o activitate zilnică - adică urcarea scărilor - și rezultatele obținute de la testarea efortului într-un laborator. Studiul a inclus 165 de pacienți simptomatici îndrumați pentru testarea efortului fizic din cauza bolii coronariene cunoscute sau suspectate. Simptomele includ dureri în piept sau dificultăți de respirație în timpul efortului. Participanții au mers sau au alergat pe o bandă de alergat, crescând treptat intensitatea și continuând până la epuizare.

Aproximativ 58% dintre pacienții care au finalizat urcarea scărilor în mai mult de 1,5 minute au avut funcții cardiace anormale în timpul examinării benzii de rulare. În schimb, doar 32% dintre cei care au urcat scările în mai puțin de un minut au avut funcții cardiace anormale în timpul examinării benzii de rulare potrivit unui comunicat al Societății Eurpene de Cardiologie.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy