Trichineloză, peste 10 cazuri în Satu Mare. ”N-am avut cazuri pozitive la om”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste
Teste

Peste 10 cazuri de trichineloză au fost depistate la porci în acest an în judeţul Satu Mare, a declarat, vineri, în şedinţa Colegiului Prefectural, şeful DSVSA, Nicolae Dumuţa.

Trichineloză, om. "Porcul identificat pozitiv, respectând procedurile legale, se despăgubeşte, se plăteşte la preţul pieţei. Avem şi fondurile necesare. N-am avut cazuri pozitive la om în acest an, am avut 12 cazuri la porci, fără consum. Este un lucru important. Încercăm prin echipele pe care le avem, cu un program prelungit, încrucişat, să asigurăm suplimentarea personalului, servicii prompte şi de calitate", a precizat ședul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuţa.

Totodată, el a precizat că în judeţ mai este activ un caz de pestă porcină africană într-o gospodărie, dar şi trei la mistreţ. "La ora aceasta în judeţul Satu Mare avem un singur caz de pestă porcină africană, la o gospodărie în Bolda, unde suntem pe final. Dacă totul decurge normal şi n-o să mai apară probleme, deja ne-am liniştit, undeva în jurul datei de 15 decembrie vom stinge şi acel focar. Din păcate avem pozitiv la mistreţ în fondul din Beltiug, pe fondul Gerăuşa şi pe Săuca", a mai spus Dumuţa.

El a arătat că este important ca oamenii să apeleze la medicul din comună când au orice suspiciune, pentru ca boala să nu se răspândească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel