Trucul ingenios care te scapă de depunerile de săpun din baie. Folosește acest ingredient din bucătărie

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sarea epsom - FOTO: Pexels@Karolina Grabowska
sarea epsom - FOTO: Pexels@Karolina Grabowska

Trucul ingenios care te scapă de depunerile de săpun din baie stă la îndemâna oricui. Trebuie doar să folosești un ingredient din bucătărie, iar robinetul din baie va străluci.

Un truc folosit de gospodine te poate scăpa de depunerile neplăcute de săpun din baie. Sarea Epsom, un adevărat aliat în lupta împotriva acestor pete inestetice, poate transforma rapid baia ta într-un sanctuar de relaxare și curățenie. Iată cum poți utiliza sarea Epsom, împreună cu câteva ingrediente simple, pentru a scăpa de depunerile de săpun și a reda strălucirea suprafețelor tale de baie.

Sarea Epson, rol de detergent

Secretul eficacității acestei metode constă în textura granulată a sării Epsom, care acționează ca un abraziv natural, înlăturând cu ușurință depunerile dificile. Similar unei sesiuni de frecare cu un burete pentru pete dificile de alimente, sarea Epsom face minuni asupra depunerilor de săpun, eliminându-le fără a fi nevoie de produse de curățare specializate.

Pentru a preveni acumularea rapidă a depunerilor de săpun, adoptă obiceiul de a usca complet toate suprafețele după fiecare duș sau baie. De asemenea, efectuează ștergeri regulate cu o cârpă umedă și apoi cu una uscată pentru a menține baia ta curată și strălucitoare. Cu acest truc simplu, poți spune adio depunerilor inestetice de săpun și bucura-te de o baie impecabilă și relaxantă, potrivit Health Digest.

Vezi și: Steagul roșu al cirozei hepatice. Semnul dat de culoarea scaunului

Depuneri de săpun - FOTO: Freepik@EyeEM

Ce ai nevoie

Ingrediente:

- 1 cană de sare Epsom

- 1/2 cană de bicarbonat de sodiu

- 1/4 cană de săpun de vase

- O periuță de dinți veche

Vezi și: Steagul roșu al cirozei hepatice. Semnul dat de culoarea scaunului

Cum să procedezi

Într-un recipient, amestecă împreună sarea Epsom, bicarbonatul de sodiu și săpunul de vase. Asigură-te că soluția este bine omogenizată, formând astfel un amestec eficient de curățare.

Folosește periuța de dinți veche pentru a aplica soluția pe depunerile de săpun. Frecă cu atenție, concentrându-te pe zonele cu pete mai persistente.Continuă frecarea până când depunerile de săpun dispar complet de pe suprafețe.

Șterge orice reziduu rămas cu o cârpă curată și umedă pentru a finaliza procesul de curățare.

Vezi și: Hipotermia, semnalul de alarmă al termometrului tău intern. Cum să îți menții temperatură internă a corpului

Ce este sarea Epsom

Sarea Epsom este cunoscută și sub denumirea de sulfat de magneziu. Este un compus chimic format din magneziu, sulf și oxigen.

În ciuda numelui său, sarea Epsom este un compus complet diferit de sarea de masă. Cel mai probabil a fost numită "sare" din cauza structurii sale chimice.

Are o aparență similară cu sarea de masă și este adesea dizolvată în băi, motiv pentru care probabil o cunoașteți și sub denumirea de "sare de baie". În timp ce arată similar cu sarea de masă, gustul său este distinct diferit. Sarea Epsom este destul de amară și greu de înghițit, potrivit Healthline.

Vezi și: Când poți mânca ultima masă a zilei. Legătura esențială pe care o are cina cu programul de somn

Unii oameni o consumă încă, dizolvând sarea în apă și bând-o. Cu toate acestea, din cauza gustului său, probabil nu doriți să o adăugați la mâncare.

Timp de sute de ani, această sare a fost folosită pentru tratarea afecțiunilor precum dezechilibrele electrolitice, constipația și eclampsia. Din nefericire, efectele sale asupra multor alte condiții nu sunt bine cercetate.

Cele mai multe beneficii raportate ale sării Epsom sunt atribuite magneziului său, un mineral de care multe persoane nu primesc suficient în dieta lor obișnuită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel