Trump a luat-o înaintea FDA: A anunțat că vaccinul Moderna contra COVID-19 e aprobat, deși autorizația nu a fost emisă

Dana Lascu |
Data publicării:
Donald Trump, președintele SUA.  Foto: printscreen conferință Casa Albă
Donald Trump, președintele SUA. Foto: printscreen conferință Casa Albă

Președintele american Donald Trump a postat un mesaj în care arată că vaccinul Moderna a fost aprobat și că acesta va fi livrat imediat, deși FDA (Administrația Americană pentru Medicamente și Alimente) nu a emis încă autorizația de urgență.

Un comitet de experți care este consultativ pentru FDA, și care nu are putere de decizie, s-a întâlnit ca să ieri ca discute despre vaccinul Moderna contra COVID-19, așa cum făcuse cu două săptămâni în urmă și cu vaccinul Pfizer. Experții au spus că vaccinul Moderna este eficient și sigur și au recomandat aprobarea lui pe procedură de urgență. Imediat, președintele american Donald Trump a considerat că problema e rezolvată și a scris pe Twitter că vaccinul este aprobat. 

„Vaccinul Moderna a fost aprobat cu un vot copleșitor. Distribuția va începe imediat”, a scris Donald Trump, pe contul său de Twitter. 

Dar FDA nu a emis încă autorizația de urgență, ci doar a anunțat că o va face în curând. 

„După rezultatul pozitiv al reuniunii comitetului consultativ pozitiv de astăzi cu privire la vaccinul Moderna COVID-19, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a informat sponsorul că va lucra rapid la finalizarea și eliberarea unei autorizații de utilizare de urgență. Agenția a notificat, de asemenea, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Operațiunea Warp Speed, astfel încât să își poată executa planurile de distribuire la timp a vaccinurilor”, a anunțat FDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel