Turiștii supraponderali, probleme cu gondola la Veneția. Decizia autorităților

Dana Lascu |
Data publicării:
Turistii supraponderali sunt o problemă pentru gondolierii din Veneția
Turistii supraponderali sunt o problemă pentru gondolierii din Veneția

După ce au constatat că turiștii sunt tot mai supraponderali, autoritățile din Veneția au luat o decizie care îi afectează pe cei care vor să se plimbe cu gondola. 

Autoritățile din Veneția au decis să reducă, de la șase la cinci, numărul pasagerilor care se pot urca într-o gondolă, pentru că turiștii sunt din ce în ce mai supraponderali.

„Decizia are legătură cu greutatea medie a unui turist, dar și cu faptul că apele de pe canale sunt din ce în ce mai agitate din cauza traficului bărcilor cu motor”, a explicat Roberto Luppi, fostul președinte al gondolierilor venețieni. 

Măsura adoptată de autorități nu are drept scop să crească veniturile gondolierilor, ci să le ușureze munca prin facilitarea manevrabilității celebrelor bărci negre, oferind mai multă securitate clienților lor.

Adoptat la începutul lunii în consiliul municipal, noul regulament dispune că doar cinci persoane, în loc de șase ca până acum, să poată urca la bordul unei gondole 'da nolo' (o ambarcațiune tradițională care poate fi închiriată în regim privat). De asemenea, în cazul ambarcațiunilor de mari dimensiuni, denumite gondole 'da parada', un serviciu municipal care traversează Canal Grande, doar 12 persoane (în loc de 14 până acum) vor putea să urce la bord în același timp, notează Agerpres.

„Din cauza turiștilor supraponderali, atunci când este plină, ambarcațiunea se afundă și ia apă. Să înaintezi cu mai mult de o jumătate de tonă mobilă la bord este periculos”, a explicat, pentru cotidianul La Repubblica, Raoul Roveratto, un responsabil local al gondolierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel