Uleiul de turmeric, beneficii URIAȘE pentru sănătate: inflamații, arsuri solare, acnee și mătreață

Dana Lascu |
Data publicării:
Uleiul de turmeric, beneficii. Foto: Tamanna Rumee / Unsplash
Uleiul de turmeric, beneficii. Foto: Tamanna Rumee / Unsplash

Uleiul esențial de turmeric este extras din rădăcina de Curcuma Zedoaria, o plantă din clasa ghimbirului. Această plantă are numeroase proprietăți pentru sănătate, iar uleiul esențial extras din ea are anumite utilizări dovedite științific: 

Turmericul are o lungă istorie veche. Se crede că plantele de curcuma au fost folosite de aproximativ 4.000 de ani în urmă, ca substanță medicinală și obiect spiritual și ceremonial. De asemenea, este folosită în India de mii de ani ca condiment și plantă medicinală.

Pudra de turmeric este fabricată din rădăcina plantei de ghimbir Curcuma Zedoaria, originară din Asia de Sud-Est. Rizomii (rădăcinile) sunt uscați pentru a crea pudra de turmeric galben portocaliu strălucitor. De „vină” pentru culoarea sa intensă, dar și pentru proprietățile benefice pentru sănătate, este de fapt ingredientul activ din turmeric, curcumina.

Cum se face uleiul esențial

Ca și în cazul majorității uleiurilor esențiale, uleiul de curcuma este extras din rădăcinile arborelui de Curcuma Zedoaria, utilizând distilarea cu abur.

Beneficii ale uleiului de turmeric

Uleiul de turmeric are calități antibacteriene și antifungice. Ca urmare, există o mulțime de avantaje în utilizarea acestuia, inclusiv aceste cinci:

1) Calmează acneea - un amestec de ulei de turmeric și de nucă de cocos, măsline, jojoba sau ulei de caise (uleiuri purtătoare) poate ajuta la uscarea coșurilor și prevenirea erupțiilor ulterioare datorită proprietăților sale anti-fungice, antiseptice, antibacteriene și calmante.

2) Reduce mătreața - masează-ți părul cu câteva picături de ulei esențial de turmeric și apoi șamponează și clătește normal. Proprietățile de curățare pot ajuta cu matreață și pot promova o creștere sănătoasă a părului

3) Ameliorează arsurile solare - conform unui studiu publicat în Journal of Cosmetic Dermatology, curcuma are proprietăți fotoprotectoare care pot ajuta la hidratarea pielii și la producerea de sebum. Încercați să adăugați 30 de picături de ulei de curcuma într-un borcan de 250 ml de gel de aloe vera și amestecați înainte de a aplica pe zona afectată.

4) Ameliorează inflamația - compușii activi ai uleiului esențial de turmeric sunt recunoscuți pentru abilitatea lor de a reduce senzația de inflamație

5) Turmericul poate ameliora pigmentarea - se crede că curcumina poate face acest lucru.

Testul pe piele

Faceți întotdeauna un test pe o porțiune mică de piele pentru a vă asigura că nu vă irită pielea și întotdeauna diluați-l mai întâi cu un ulei purtător înainte de a-l pune pe piele. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului cu privire la modul de utilizare.

Cum îl poți folosi: 

1) Masaj

Diluați 5 picături de ulei de curcuma cu 10 ml de ulei de de nucă de cocos și masați ușor în piele. Când este masat, se crede că sprijină procesul de recuperare naturală a corpului și ajută la elasticitatea și fermitatea pielii.

2) În baie

Faceți o baie caldă și adăugați 4 până la 6 picături de ulei de turmeric. Apoi relaxați-vă în baie timp de cel puțin 10 minute pentru a permite aroma să funcționeze

3) Inhalații

Inhalați-l direct din sticlă sau presărați câteva picături de el pe o cârpă sau țesut și mirosiți ușor. Mirosul cald și pământesc se spune că ajută la energizarea, confortul și întărirea corpului și a minții.

4) Mască pentru față

Ca mască de față și apoi spălați fața deoarece vă poate pata pielea. Combinați 2 până la 3 picături de ulei de curcuma cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline. 

5) Baie pentru picioare

Înmuiați picioarele în apă caldă timp de 10 până la 15 minute și uscați. Apoi masați cu un amestec de 2 până la 3 picături de ulei de turmeric și un ulei purtător, cum ar fi uleiul de ricin, în călcâie, o dată pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel